Drenge om Kronprinsen: Han så lidt 80'er-agtig ud

Kronprins Frederik ankom med helikopter til Læssøesgade Skole i Aarhus. Der var flere ting ved Kronprinsens vaner og påklædning, der undrede tre af de tilskuende børn

00:59

VIDEO: Tre aarhusianske drenge oplevede kronprins Frederik på nærmeste hold under Royal Run.

Normalt plejer de tre aarhusianske drenge Sigfred, Lucas og Emil at spille fodbold på græsplænen bag Læssøesgade Skole i Aarhus, hvor de også er elever.

Men i dag, mandag, fik de sig en helt anderledes oplevelse, da kronprins Frederik slog et smut forbi deres nærområde i forbindelse med Royal Run.

Læs også VIDEO: Kronprinsen er ankommet i helikopter

- Det var fedt. Jeg havde ikke set ham så tæt på før. Det var også sjovt at se helikopterne flyve henover, og politiet er sådan fem meter væk fra en, siger Lucas Jepsen.

Emil Lindholm supplerer:

- Det er noget, jeg kan strege af listen over, hvad jeg skal opleve i livet. Jeg kommer nok aldrig så tæt på ham igen, siger han til TV2 ØSTJYLLAND efter at have stået bare en meter fra Volvoen med kronprins Frederik på bagsædet.

Kronprins Frederik besøgte mandag fem danske byer - blandt andet Aarhus - i forbindelse med Royal Run. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Spiser chokoladebar og har 80'er tøj på

De tre drenge var yderst imponerede over både Kronprinsens ankomst, og at han skal løbe i så mange byer på én dag i en alder af næsten 50 år.

Alligevel var der nogle ting, de undrede sig over:

Læs også Yahya Hassan afbrød live-tv under Royal Run i Aarhus

For eksempel forstår Sigfred Høyer ikke helt kronprins Frederiks diæt forud for et motionsløb.

- Hvorfor spiser han en chokoladebar lige inden, han skal ud at løbe, spørger han.

Tror du ikke, det er for at få energi?

- Måske, men nu får jeg også lyst til en, siger Sigfred Høyer til TV2 ØSTJYLLAND.

Jeg kommer nok aldrig så tæt på ham igen

Emil Lindholm, Aarhus

Og det er ikke det eneste, den unge aarhusianer studser over ved Kronprinsen.

- Jeg synes, han havde lidt mærkeligt tøj på, i forhold til hvad han plejer. Han lignede en fra 80'erne, så det var lidt mærkeligt, siger Sigfred Høyer.