Animation: Se den smukke Royal Run-rute fra luften

Omkring Marselisborg og op og ned ad Strøget. Det er en smuk rute, løberne skal ud på til Royal Run pinsemandag

02:45

VIDEO: Løberne på 10 kilometer-ruten til Royal Run mandag kommer omkring flere områder, som kronprinsen har en historie med. Video: Kirstin Egekvist/Google Earth

Pinsemandag går det løs: 12.000 østjyske løbere skal i anledning af kronprins Frederiks 50 års fødselsdag løbe til Royal Run.

Kronprinsen flyver på dagen mellem fem danske byer og løber hvert sted 1 mil svarende til 1,6 kilometer med de lokale løbere, inden helikopteren sætter kurs mod næste by.

Læs også 50 år: Fra kejtet knægt til overskudsmand

Udover den ene mil, som kronprinsen selv har tid til at løbe i Aarhus, skal han også sætte løberne af ti kilometer-ruten i gang. 

- Der kommer løbere fra hele Østjylland og på ruterne får man det bedste med af Aarhus. Man kommer også forbi steder, som kongefamilien har en tilknytning til, siger Thomas Glud, der er løbsansvarlig for Royal Run i Aarhus.

01:38

VIDEO: Følg TV2 ØSTJYLLAND's studievært træne sig op til Royal Run.

Luk video

Overraskelser undervejs

De 7.000 ti kilometer-løbere kommer op forbi Marselisborg Slot, hvor Royal Run har fået lov til at lægge ruten helt ind forbi den inderste del af slotshaven, hvorfra der er udsigt til de kongeliges swimmingpool.

På den lange rute kommer løberne også forbi Ceres Park, hvor AGF ifølge den løbsansvarlige vil overraske med lidt underholdning.

Løberne vil også møde et husorkester og en del andre overraskelser under vejs på ruten. Alt sammen for at skabe lidt kulør og fest omkring begindheden, siger Thomas Glud.

Læs også Royal overraskelse: Friske løbere fik peptalk af kronprinsen