Udskydelse af besparelser på busruter: Vil i dialog med kommunerne

Der bliver måske alligevel ikke sparet på den kollektive trafik i denne omgang. Forretningsudvalget Region Midtjylland har nemlig indstillet til at udskyde besparelserne

Efter lang debat og hård kamp for de regionale busruter, der ellers stod over for besparelser, har forretningsudvalget i Region Midtjylland så i dag, tirsdag, indstillet at udskyde besparelserne. 

Derfor skal pengene til at dække underskuddet i Midttrafik på 35 millioner kroner findes et andet sted end på den kollektive trafik.

Og besparelserne har mødt meget modstand for borgere i regionen, som har samlet flere tusind underskrifter i kampen mod besparelserne.

quote Det er vigtigt at få sagt, at der kommer besparelser på et tidspunkt. Vi har jo et underskud på vores budgetter i forhold til den kollektive trafik, men jeg tror også, at vi skal lytte en gang i mellem

Næstformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S)

Det er netop de borgere, som sammen med resten af landet senere i år skal til stemmeurnerne, når der er valg til kommuner og regioner, og det kan spille ind på beslutningen om at udskyde besparelserne.

- Det er vældigt ubehageligt at sidde i en valgkamp og skulle forsvare besvarelser på serviceområder, som potentielt er populære blandt store grupper af vælgere. I sidste ende kan det jo koste stemmer, så det kan være en væsentlig grund til at udsætte de her besparelser til efter valgene, siger lektor ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet Martin Bækgaard.

Hør her, hvad Anders Kühnau siger til beslutningen om at udskyde besparelserne

Næstformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), var i sidste uge ude og sige, at han ville kæmpe for udskydelsen, men han slår fast, at det ikke har haft noget at gøre med valgkampen.

- Jeg har været med til rigtige mange besparelser og svære beslutninger i min tid som politiker, det tror jeg, de fleste i regionsrådet har. Det her drejer sig om, at vi har lyttet til kommunerne. Det var faktisk idéen med den her høringsproces, at vi skulle lytte til deres kommentarer siger, Anders Kühnau. 

Vil lytte til kommunerne

Næstformanden slår samtidig fast, at besparelserne ikke forsvinder på den lange bane. Der vil komme besparelser.

Regionen vil nu sætte gang i en høringsproces, hvor de sammen med kommunerne skal finde ud af, hvor det giver mest mening at sparer.

- Det er vigtigt at få sagt, at der kommer besparelser på et tidspunkt. Vi har jo et underskud på vores budgetter i forhold til den kollektive trafik, men jeg tror også, at vi skal lytte en gang i mellem. Det er jo derfor, vi sætter en høringsproces i gang. 

Udskydelsen kommer dog ikke til at ændre på, at der mangler penge i kassen, og de skal nu findes andre steder, indtil man igen kigger på besparelser på trafikken.

- Det skal vi ind i forbindelse med budgetforhandlingerne og drøfte med de andre partier. Vi har ikke så mange områder. Vi har nogle få penge på uddannelsesområdet, få penge på turisme og nogle få penge indenfor det, der hedder turisme. Der vil blive tale om nogle udskydelser af projekter, for det er jo kun et enkelt år, siger Anders Kühnau.

Protester imod besparelser har været mange. Se mere om dem i indslaget herunder: 

 

 

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

def_thumb,50_percent

play På en villavej levede en mand i et affaldsbjerg, indtil naboerne gjorde et ubehageligt fund

Skærmbillede 2021-04-15 kl. 13.52.05

Veteranbus kendt fra TV: Nu kan den blive din

Skejby Sygehus Aarhus Universitetshospital

Østjysk patientforening jubler: Besøgsrestriktioner på hospitaler ophæves

Dagens mest læste