Travl nytårsnat: Stor stigning i ambulancekørsler

På trods af kun få fyrværkeriskader var der generelt mange ambulanceudrykninger nytårsnat, lyder det fra Region Midtjylland.

Bare én øjenskade og fem håndskader.

Det er, hvad fyrværkeri skabte af skader, og som Region Midtjyllands skadestuer og hospitaler måtte tage sig af nytårsnat.

Men alligevel melder Præhospitalet, der står for blandt andet ambulancekørsler i Region Midtjylland, at der var markant flere udrykninger end et år tidligere.

- Vi havde 161 udrykninger i år mod 131 sidste år - det er en stigning på 23 procent. Vi har også set en endnu større stigning i 112-opkald, så vi er blevet brugt i nat. Ingen tvivl om det, siger Henning Voss, direktør for Præhospitalet i Region Midtjylland.

Han kan ikke udspecificere, om fyrværkeriskaderne er sket i de østjyske kommuner eller i nogen af regionens midt- og vestjyske kommuner.

Stor efterspørgsel

Det er også for tidligt at kunne sige noget om, hvad der har skabt den kraftige stigning i ambulancekørsler.

Tallene følger dog en tendens, man har set, siden coronaen brød ud i foråret 2020.

- Vi ser en helt generel stigning i efterspørgslen efter Præhospitalets hjælp. Siden corona begyndte, har vi set en stigning på 16 procent i vores aktivitet, og det er faktisk temmelig meget. Den stigning, vi har set denne nytårsaften, taler ind i den samme fortælling, siger Henning Voss.

Har I kunnet følge med?

- Vi har kunnet prioritere vores A-kørsler, som vi plejer - altså udrykninger i potentielt livstruende situationer. Men der har helt givetvis været nogle mindre prioriterede kørsler, hvor der har været noget ventetid.

- Det er nu også helt almindeligt, siger Henning Voss og tilføjer, at man netop på nytårsaften har ekstra bemanding på vagt.

- Det er vores store aften, og hvor der er mest gang i den hen over et år, så det er vi selvfølgelig også forberedt på.

Udrykninger over hele landet