Teknikken driller hospitaler - men nu kører det igen

Torsdag opereres og behandles patienterne igen på Regionshospitalet Horsens, der i går eftermiddag måtte aflyse og udsætte mange patienters behandling.

Region Midtjylland var onsdag ramt af store it-problemer, der også omfattede adgangen til systemer, der bruges på hospitaler og i administrationen.

Alle regionens 11 hospitaler kørte derfor på nødberedskab og har aflyst og udskudt behandlinger og anden planlagt aktivitet.

I Horsens mærkede man problemet over middag onsdag - og fra klokken 13 måtte mange patienter tage hjem med uforrettet sag.

- Her torsdag formiddag fungerer det hele igen, og vi behandler og opererer helt efter det planlagte. Patienterne, der blev aflyst i går, vil få nye tider hurtigst muligt, som de kan se i deres E-boks, oplyser kommunikationschef Malene Vestergaard Rasmusen, Regionshospitalet Horsens.

Lys forude

Region Midtjylland havde tilsvarende problemer for ca. 1 måned siden.

- Vi er i gang med en meget stor modernisering af vores netværk for at gøre det mere robust. De omlægninger kan være med til at forårsage de udfald, vi ser nu, siger it-direktør Claus Kofoed.

It-afdelingen forventer at være færdig med omlægningerne indenfor en måned.