Slut med mink: Nu river kunderne pelse ned fra hylderne

Mette Frederiksen beordrede alle mink aflivet - en tragisk hændelse, der har ført til et større salg af danske minkskind i Østjylland.

En tragisk nyhed for landets minkavlere har udviklet sig til en stor stigning i salget af minkpelse hos Østjydsk Skindcenter i Tørring.

- Vores omsætning på danske minkskind er steget med cirka 60 procent. Det er vi selvfølgelig glade for, men det er på en trist baggrund, siger medejer af Østjydsk Skindcenter Lone Neergaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Der er ifølge hende to grunde til, at danske minkskind er i høj kurs lige nu. Det skyldes dels, at danske minkpelse ifølge hende er de flotteste i verden, og dels fordi man lige nu kan gøre sig en god handel, da det forventes, at prisen på dansk minkpels vil stige voldsomt.

Pels og skind fra danske mink har længe været de flotteste og haft den højeste kvalitet af alle i verden.
Pels og skind fra danske mink har længe været de flotteste og haft den højeste kvalitet af alle i verden. Foto: Colourbox

Ambivalent med aflivning af mink

For Lone Neergaard, der sammen med sin mand, Per Nyborg Jensen, ejer Østjydsk Skindcenter, er det en ambivalent følelse, at aflivningen af mink lige nu giver hendes forretning et boost.

- Det gør ondt, for det er dejligt at handle med danske pelse. Det er jo noget, vi har slået på, når vi sælger pelse i butikken. Vi har heldigvis mange andre pelsprodukter at sælge såsom skind, rulam, sæl og ræv, og vi løber heller ikke tør for minkskind lige foreløbig. Så jeg tror ikke, det kommer til at påvirke vores forretning særligt meget, siger Lone Neergaard.

For på trods af medvind i butikken er Lone Neergaard alligevel vemodig.

- Det er en trist måde, tingene er foregået på, og det er ikke en måde at behandle en branche, der giver så meget eksport til Danmark, siger Lone Neergaard.

Hun kan dog ikke udelukke, at sæsonen spiller en rolle i stigningen af salget af minkpelse, men fordi det måske er sidste chance for at købe en dansk minkpels, hiver østjyderne pungen op af lommen.

- Folk har nok længe haft en drøm om at få en minkpels, så de tænker muligvis, at det er ved at være nu eller aldrig, siger Lone Neergaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Nu kan parret vinke farvel til salg af danske minkpelse i butikken, når lagret hører op. De vil lede efter næsten ligeså flotte pelse i Østeuropa.


Danske mink har længe været eftertragtede

Et andet sted, hvor det går godt med danske minkpelse, er hos Nature Collection, hvor Lasse Pedersen er direktør. Han tror dog ikke nødvendigvis, aflivningen af minkene har den største betydning.

- Det er meget miljøvenligt at producere dansk mink, derfor har der været en stor interesse for minkpelse de seneste fem år, men særligt de seneste to år, og så de seneste uger har der været en kæmpe stigning, siger Lasse Pedersen.

Han vil også understrege, at årstiden og vejret har meget at skulle have sagt.

- Og der plejer at være en stor stigning i oktober og november, så hvor meget det skyldes Mette Frederiksens beslutning, ved jeg ikke, siger Lasse Pedersen.

Lige nu
AstraZeneca Vaccine

liveblog Modtagere af et stik med AstraZeneca tilbydes ny vaccine

kupdrgbdlsjhvtiimusm

Ny film om Hvidstengruppen: Nu har du chancen for at spille med

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 06.49.39

Morten har et helt særligt humør - derfor har han nu vundet en pris

Grøn Koncert

Grøn Koncert annoncerer koncerter til sommer - tre er i Østjylland

IMG_9700

Se omdiskuteret historisk bygning blive revet ned

20170308-155153-4-1920x1920we

AGF ansætter nordmand som ny sportschef

Dagens mest læste