Skole i opråb: Frygter frafald blandt sygeplejerske- og pædagogstuderende

Hvis de studerende kan komme tilbage på skolen bare en enkelt dag om ugen, er der større chance for at fastholde dem på uddannelserne, siger prorektor.

De politiske forhandlinger om genåbning af samfundet pågår i højeste gear, og det er især uddannelsessystemet, der er i fokus. I Østjylland er det kun folkeskolens 0. til 4. klasse, der indtil videre har fået lov til at komme tilbage på skolebænken.

De politiske partier ønsker nu de øverste klassetrin i folkeskolen tilbage sammen med efterskole og højskoleelever. Det skriver TV2.

Men det er også på tide, at studerende på eksempelvis lærer-, pædagog- og sygeplejerskeuddannelserne får lov til at vende delvist tilbage til deres studier hurtigst muligt.

Det mener VIA University College i Region Midtjylland, der blander sig i genåbningsdebatten med et opråb.

- Svært at holde skansen på praktiske uddannelser

Uddannelsesinstitutionen frygter, at den igangværende nedlukning af uddannelserne kan få den konsekvens, at de studerende springer fra studierne. 

- Mange af vores uddannelser har en praktisk karakter, der gør, at vi har svært ved at holde skansen, siger prorektor ved VIA University College Gitte Sommer Harrits til TV2 ØSTJYLLAND.

- Måske bare en dag om ugen, så kunne man komme i gang og knytte de studerende tættere til uddannelsen igen, siger Gitte Sommer Harrits, prorektor ved VIA University College.
- Måske bare en dag om ugen, så kunne man komme i gang og knytte de studerende tættere til uddannelsen igen, siger Gitte Sommer Harrits, prorektor ved VIA University College. Foto: VIA University College

Hvad bygger du den frygt på?

- Vi har ikke set frafaldet endnu, men vi bygger frygten på samtaler med vores studerende. Her siger nogen, at de bliver indtil videre, for der er ikke noget at gå ud til. Lukker man mere op, uden at vi har fået greb om vores studerende, er vi bange for, at der sker en ketchup-effekt, og at mange studerende ikke bliver på deres studie, siger Gitte Sommer Harrits.

Sygeplejerskestuderende følger sig dårligt klædt på

Ida Nybo Lise er sygeplejerskestuderende på VIA i Aarhus, og hun fortalte i sidste uge til TV2 ØSTJYLLAND, at hun føler sig dårligt klædt på til at blive sygeplejerske på grund af den megen online-undervisning og manglende praktiske træning.

- Jeg frygter, at jeg er en dårligere sygeplejerske, når jeg kommer ud til sommer, end mine kolleger på afdelingen, lød det fra studerende Ida Nybo Lise.


I sidste uge fik de videregående uddannelser 100 millioner kroner til at indhente det tabte for de studerende, der står over for at afslutte en uddannelse med praktiske elementer, som ikke har kunne lade sig gøre under coronaepidemien.

Gitte Sommer Harrits er glad for bevillingen men siger, at det er svært at komme til at bruge pengene, så længe de studerende sidder derhjemme.

Hun beder ikke om, at de studerende nødvendigvis skal tilbage alle ugens dage:

- Måske bare en dag om ugen, så kunne man komme i gang og knytte de studerende tættere til uddannelsen igen, siger Gitte Sommer Harrits.

Regeringen forhandler om genåbning

Det er op til regeringen og Folketingets partier i hvilken rækkefølge, samfundet skal lukkes yderligere op. 

I sidste uge begyndte regeringen forhandlinger om den videre genåbning med Venstre, Dansk Folkeparti og SF. 

Efter statsminister Mette Frederiksens rejse til Israel fortsætter forhandlingerne i denne uge.

Mette Frederiksen oplyser på Facebook, at hun mandag har talt med Liberal Alliances leder Alex Vanopslagh. Tirsdag er det Sofie Carsten Nielsen fra det Radikale Venstre, der skal mødes til forhandling med statsministeren.86d0c7c5-25e8-492e-9aee-4e9a440c2780

Hjemmeside udpeger Danmarks bedste kommune – se hele listen her

IMG_5262

Ren nostalgi! Magnus har 114 ghettoblastere i sin stue

Skærmbillede 2021-04-16 kl. 20.20.54

Dyre dråber til dyrene: - Det giver os en kæmpe merudgift

Viby Gymnasium

Sogn i Aarhus lukker ned efter høje smittetal

Øl

Hjemme-ølbrygning er blevet en populær hobby under Corona: - Det er fuldstændig eksploderet

politibil

Efter flere skudepisoder i Aarhus: Politiet genindfører to visitationszoner

Dagens mest læste