Så begyndte strejken: Sygeplejersker får støtte fra Folketinget

Der blev taget hul på et nyt kapitel i sygeplejerskernes konflikt med kommuner og regioner, da strejken lørdag begyndte. TV2 ØSTJYLLAND var med til demonstration.

Lørdag begyndte strejken for mange østjyske sygeplejersker, og det blev markeret på Rådhuspladsen i Aarhus.

Her fyldte både skilte, slagsange og voldsom frustration over den nuværende situation.

- Det virker politisk noget amatøragtigt, at man ikke kan se nødvendigheden af, at der er tilstrækkeligt med sygeplejersker, og at man siger, at der tilsyneladende er nok sygeplejersker, så vi bare kan løse den lønmæssige problemstilling ved at strejke, siger Anja Laursen, kredsformand i Region Midtjylland for Dansk Sygeplejeråd.

quote Vi har lige brugt milliarder til at løse en coronakrise, så hvis vi vil det her, så kan vi også.

- Kirsten Normann Andersen (MF), sundhedsordfører, SF

I Silkeborg Kommune skulle 98 sygeplejersker også have strejket, men det blev droppet, da nødberedskabet endte med at ville overstige den normale bemanding.

Sygeplejerskerne vil have gjort op med det, de anser som årtiers forskelsbehandling, og tror ikke på en løsning ved forhandlingsbordet. De ønsker i stedet et politisk indgreb i konflikten med Danske Regioner og Kommunernes Landsforening.

Og fra SF er der opbakning til det.

- Det her ligelønsproblem kan ikke løses i overenskomstforhandlingerne. Der skal en politisk løsning til.

- Vi har lige brugt milliarder til at løse en coronakrise, så hvis vi vil det her, så kan vi også, siger Kirsten Normann Andersen (MF), sundhedsordfører for SF, der også var mødt op til demonstrationen.

Omkring 5.000 sygeplejersker skulle efter planen deltage i strejken over hele landet.

Se indslag om demonstrationen her:

På førstedagen af sygeplejerskernes strejke gik flere hundrede sygeplejersker på gaden i Aarhus. De tvivler på en løsning ved forhandlingsbordet. I stedet for håber de på en politisk løsning.