Regionsrådsformand: Flere penge til psykiatrien midt i sparerunde

Region Midtjylland skal spare 300 millioner kroner, men der bliver ikke taget penge fra psykiatrien, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S)

00:35

VIDEO: Psykiatrien er udfordret, erkender regionsrådsformand Anders Kühnau (S). Derfor vil han også tilføre penge til psykiatrien på trods af den kommende sparerunde.

- Det er udtryk for en psykiatri, der er hårdt presset, når vi ser, hvor ofte personalet bruger politiet.

Sådan sagde formandrn for Landsforeningen for Psykisk Sundhed Sind, Knud Kristensen torsdag, da TV2 ØSTJYLLAND kunne fortælle, at Psykiatrisk Hospital i Risskov sidste år gjorde brug af politiet gennemsnitligt 10 gange om ugen.

En sand eksplossion i brug af politiet i forhold til året før. 

Læs også Oftere kampklædt politi på psykiatrisk hospital: Stjæler tid fra politiarbejdet

Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) erkender over for TV2 ØSTJYLLAND, at psykiatrien er udfordret.

- Vi ved godt, at der er en udfordring. Den udfordring er ikke kun i Region Midtjylland men i hele landet. Derfor kigger regeringen også lige nu på en samlet plan for psykiatrien i hele landet. Jeg har en klar forventning om, at de også kommer til at give et markant løft til psykiatrien, for det er der behov for, siger han.

Flere penge midt i sparerunde

Derfor vil regionsrådet i Region Midtjylland også tilføre psykiatrien flere penge, selvom regionen som helhed står foran at skulle spare 300 millioner kroner på sundhedsvæsenet. 

Vi prioriterer tæt ved 100 millioner kroner ekstra på psykiatrien. Vi tilfører altså flere midler, selvom vi skal spare. 

Anders Kühnau (S), regionsrådsformand

- Vi prioriterer tæt ved 100 millioner kroner ekstra på psykiatrien. Vi tilfører altså flere midler, selvom vi skal spare, fortæller Anders Kühnau. 

Læs også Mor til psykisk syg: Uhyggeligt når politiet er indblandet

- Vi skal sørge for at der er plads i vores psykiatri til de patienter, der har brug for indlæggelse. Det er det, vi arbejder benhårdt på i region midtjylland. Der for har vi besluttet at etablere flere senge. Der er allerede etableret 28 senge. Der er flere senge på vej og der er også mere personale, siger regionsrådsformanden.

02:44

VIDEO: I gennemsnit var politiet sidste år i kontakt med psykiatrisk hospital i Risskov ti gange om ugen. Det er fem gange så ofte som i 2016.

Luk video