Regionrådsformand rasende på medlem: - Han deler fake news

Anders Kühnau er rasende på regionrådsmedlemmet Jørgen Winther, der har delt en video om forholdene på lungekræftafdelingen på Randers Sygehus.

”Det er uordentligt og unfair at angribe et stort og dygtigt hospital med udokumenterede påstande. Men det gør regionsrådsmedlem Jørgen Winther ved at dele en video om behandling af lungekræft på Regionshospitalet Randers.”

Sådan lyder begyndelsen på et Facebook-opslag, som Region Midtjyllands formand, Anders Kühnau (S), har skrevet og slået op på regionens Facebook-side.

Formanden er utilfreds med, at regionsrådsmedlemmet Jørgen Winther fra Venstre har delt en video på sin egen Facebook-side, hvor han påstår, at Regionshospitalet i Randers undersøger og behandler lungekræft på en utilstrækkelig måde.

Det er påstande, som Anders Kühnau mener, er udokumenterede og påstande, som han også kalder for fake news.

- Det er en video, der indeholder ukorrekte oplysning om, hvordan man undersøger kræftpatienter i Randers. Jeg synes, det er meget urimeligt og meget bekymrende, at man laver fake news, siger Anders Kühnau til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Han burde holde sig for god til at skabe løgne med en tegnefilm.

Anders Kühnau (S), regionrådsformand, Region Midtjylland  

Formanden er så vred over Jørgen Winthers deling, at han har valgt at dele sin holdning om videoen helt åbent på Regionens Facebook-side. 

- Videoen indeholder falske oplysninger, og der er det vigtigt, at jeg som øverste leder tager ansvar og hurtigst muligt når ud til så mange borgere som muligt, så de ikke skal være bekymret, hvis de skal undersøges for kræft på Regionhospitalet Randers, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

"Ingen grund til bekymring"

Anders Kühnau slår også fast, at der ikke er nogen grund til bekymring. 

Hvis der ikke er grund til bekymring, hvorfor skulle Jørgen Winther så dele denne video?

- Jørgen Winther er allerede nu gået i gang med at føre valgkamp. Han blander sig i en sundhedsfagligdiskussion, som han som politiker ikke skal blande sig i. Han er valgt ind i Randers, og jeg kan slet ikke forstå, at han på den måde sabler sit eget hospital ned. Han burde holde sig for god til at skabe løgne med en tegnefilm, lyder det fra regionrådsformanden.

I den tegnefilm, som Jørgen Winther har delt på sin Facebook-side, påstår han ifølge Anders Kühnau, at Regionshospitalet Randers ikke følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Heriblandt at hospitalet ikke bruger en højdosis CT-scanner på patienter, der skal undersøges for kræft. Han mener derimod, at hospitalet blot røntgenfotograferer patienterne.

Den påstand afviser regionrådsformanden fuldstændig.

- Det er et lovkrav at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer, og det gør vi også. I videoen lægger Jørgen Winther op til en diskussion om faglighed, og det bør man ikke gøre som politiker. Det er op til sundhedsmyndighederne at vurdere, hvad der er fagligt korrekt, siger han.

TV2 ØSTJYLLAND har af flere omgange forsøgt at få en kommentar fra Jørgen Winther. Det er endnu ikke lykkedes.

Herunder kan hele Anders Kühnaus Facebook-opslag ses:

marie louise kalmeyer

play Marie Louise er usynligt syg: - Mit liv burde lige være startet

blå blink politi politibil patrulje

Festen sluttede brat: Bøller frarøver studenterhue

Elton John

Britisk verdensstjerne kommer til Horsens

Untitled collage (9)

play Ø-boere har kæmpet i flere år – nu er sag om solcellepark afgjort

Aros Your Rainbow Panorama Regnbuen

Anonym klage sætter gang i omfattende undersøgelse om krænkelser på Aros

Politi sejler båd

Treårig pige er vågnet af koma efter hun blev fundet livløs i sø

Dagens mest læste