Region Midtjylland laver ny anbefaling om mundbind

Fra lørdag anbefaler Region Midtjylland, at borgere bruger mundbind, når de skal testes for COVID-19 i et testcenter.

Når man stiller sig i kø til at blive testet for COVID-19 i et af Region Midtjyllands testcentre, skal man fra og med lørdag huske mundbind - og at holde afstand.

Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

- Vi er meget optaget af, at det skal være så sikkert som muligt at blive testet for COVID-19 i Region Midtjylland. Og her er mundbind og afstand to ting, som vi hver især ret let kan bidrage med. Det er derfor vores anbefaling fra lørdag, siger lægefaglig direktør i Præhospitalet Per Sabro Nielsen.

Billedet er taget ved testcentret i Horsens, som er et af de steder, som Region Midtjylland fra og med lørdag anbefaler, at man skal bruge mundbind.
Billedet er taget ved testcentret i Horsens, som er et af de steder, som Region Midtjylland fra og med lørdag anbefaler, at man skal bruge mundbind. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Det forventes, at borgere selv medbringer mundbind, men har man glemt det, kan man bede om at få et udleveret af personalet på stedet.

Anbefalingen gælder ikke, hvis man under testen bliver siddende i sin bil. Undtaget er også børn under 12 år og personer med vejrtrækningsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau, eller personer med fysiske eller mentale svækkelser, som gør, at de ikke selv kan fjerne mundbindet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler godkendte CE-mærkede mundbind, der ifølge styrelsen yder den bedste beskyttelse. Alternativt kan man bruge et stof-mundbind i god kvalitet.

Øvrige anbefalinger og krav om mundbind:

Herunder kan du se en video med Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, der viser, hvordan man bruger mundbind.