Region efterlyser aftagere: For millioner af værnemidler til overs

Der ligger værnemidler for omkring 67 millioner kroner på regionens lagre, som nu arbejder på at finde organisationer, der vil hjælpe.

Region Midtjylland vil donere værnemidler for 43 millioner kroner til blandt andet Ukraine. Det fremgår af dagsordenen for regionsrådets møde onsdag.

De mange værnemidler blev indkøbt, da coronakrisen rasede, men er ved at ryge på dato - uden udsigt til at kunne nå at blive brugt. De fleste varer er brugt af regionens personale, kommuner og i almen praksis, men forbruget er aftaget væsentligt og for nogle varers vedkommende helt stoppet. Derfor hober de sig op.

Der ligger aktuelt varer for 66,7 millioner kroner, og regionen vil donere for 43 millioner kroner og genanvende resten af det, der er muligt. 

Regionen vil donere 410.000 af de såkaldte FFP3-masker, som har en værdi af 27,9 millioner kroner, til Ukraine. Det har Styrelsen for Forsyningssikkerhed samarbejde med Beredskabsstyrelsen taget initiativ til.

Værnemidler, der ønskes doneret.
Værnemidler, der ønskes doneret. Foto: Region Midtjylland

Derudover vil regionen donere varerne i samarbejde med private organisationer, men der findes pt bare tre styk på listen.

Der for er regionens administration i gang med at finde flere organisationer, som kan hjælpe med at organisere donationer. 

Region Midtjylland stod for indkøbene, men er kompenseret, da de er købt under pandemien. De værnemidler, som ligger på de såkaldt NOST-lagre, hvor varerne er finansieret direkte af staten, er fortsat under afklaring, fremgår det af dagsordenen.