Randers-politiker om situation på botilbud: - Vi følger det tæt

Det er afgørende for Randers Kommune, at personalet på botilbud er deres opgave voksen. Hvis det ikke er tilfældet, skal samarbejdet genovervejes

Anders Buhl-Christensen (V), formand for Børne- og familieudvalget i Randers Kommune, ønsker ikke at kommentere de specifikke historier om magtanvendelse på Fonden Bo-Selv.

Fortællinger om blå mærker, iturevet tøj og andre jævnlige fysiske og psykiske overgreb på botilbuddet Fonden Bo-Selv vil indgå i overvejelserne om samarbejdet i fremtiden.

Sådan lyder det i dag fra Anders Buhl-Christensen (V), som er formand for Børne- og familieudvalget i Randers Kommune.

Læs også Kritik af botilbud: Unge får blå mærker frem for positiv udvikling

- Når der på denne måde kommer ny viden, er det naturligvis vigtigt, at vi følger det tæt, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

De specifikke historier om det høje niveau af magtanvendelse på botilbuddet Fonden Bo-Selv er dog ikke noget, som Anders Buhl-Christensen direkte vil kommentere på.

Når der på denne måde kommer ny viden, er det naturligvis vigtigt, at vi følger det tæt.

Anders Buhl-Christensen (V)

Det skyldes, at selvom Randers Kommune lige nu betaler for, at en ung person er anbragt på stedet, så er det en anden kommune, som er såkaldt handlekommune, hvor Randers Kommune betaler refusion.

- Generelt vil jeg gerne fastslå, at det er afgørende for Randers Kommune, at det pædagogiske personale på botilbud i enhver situation er de voksne, lyder det fra udvalgsformand Anders Buhl-Christensen (V) i et skriftligt svar til TV2 ØSTJYLLAND.

Fonden Bo-Selv er et socialpædagogisk opholdssted for unge, der blandt andet kan være præget af massive omsorgssvigt og tidlige skader på personligheden.

Fremtidigt samarbejde usikkert

Reaktionen kommer, efter TV2 ØSTJYLLAND i går kunne fortælle om botilbuddet Fonden Bo-Selv, som både tidligere medarbejdere og Socialtilsyn Midt kritiserer for at have overdrevet brugen af magt mod unge, der er anbragt i tilbuddet.

Læs også Tidligere ansat på bosted: - Vi tog deres sko, så de ikke kunne stikke af

Randers Kommune har siden 2014 haft fem unge anbragt på Fonden Bo-Selvs bosteder. Det er dog ikke sikkert, at det vil ske igen.

Frederik Nielsen lavede en lydoptagelse af den behandling, han modtog af to ansatte på bostedet Fonden Bo-Selv, så folk ville tro på ham:

- Når vi bliver bekendt med situationer, hvor det ikke er tilfældet (at det pædagogiske personale på botilbud i enhver situation er de voksne, red.), indgår det naturligvis i vores samlede vurderinger af det fremtidige samarbejde, fortsætter Anders Buhl-Christensen i sit skriftlige svar til TV2 ØSTJYLLAND.

Udvalgsformanden har ikke ønsket at stille op til tv-interview om kritikken af bostedet Fonden Bo-Selv, men udtaler til TV2 ØSTJYLLANDS udsendte journalist, at han har tillid til Socialtilsyn Midt i forhold til at tjekke op på botilbuddets arbejde med de sårbare unge.

07:02

VIDEO: I dette tv-indslag her kan du høre mere om kritikken af botilbuddet Fonden Bo-Selv.

Luk video