Psykiatri-Listen ude af regionsrådet: Eks-formand er ærgerlig

Psykiatri-Listens medlem af regionsrådet, Peter Møller Andersen, er skiftet til Socialdemokratiet, og det er ærgerligt, mener tidligere formand Mikkel V. Rasmussen. Men listens synspunkter vil stadig være repræsenteret, lyder det fra Peter Møller Andersen.

Ved valget i 2017 blev Psykiatri-Listen valgt ind regionsrådet i Region Midtjylland med én eneste mærkesag: Forholdene i psykiatrien skulle forbedres.

I foråret 2020 trådte listens medlem af regionsrådet og daværende formand Mikkel V. Rasmussen ud af rådet, fordi han fik job som ledende overlæge ved Psykiatrisk Afdeling Vejle.

Ind kom i stedet Peter Møller Andersen som suppleant.

Nu er listen dog ikke længere repræsenteret i rådet. Region Midtjylland oplyser på sin hjemmeside, at Peter Møller Andersen fra i dag er medlem af Socialdemokratiet:

- Peter Møller Andersen indtræder som menigt medlem i den socialdemokratiske gruppe og bevarer i den forbindelse sine udvalgsposter i Forretningsudvalget, Hospitalsudvalget og Udvalg for nære sundhedstilbud, skriver regionen.

- Burde have givet mandatet videre

Tidligere medlem af regionsrådet og tidligere formand for Psykiatri-Listen Mikkel V. Rasmussen er ærgerlig over skiftet:

- Det er ærgerligt, at han ikke bare stiller op for Socialdemokratiet ved næste valg, hvis det er det, han vil og så lader mandatet gå videre til den næste i rækken nu, siger Mikkel V. Rasmussen, der stadigvæk er bestyrelsesmedlem i Psykiatri-Listen.

Han er blandt andet bekymret for, at Psykiatri-Listens synspunkter vil stå svagere i budgetforhandlingerne i Region Midtjylland, der skal finde sted til september:

- Vi havde mange mål på vores psykiatri-program. Vi er inde i en god proces, men vi er ikke i mål endnu Det kunne godt have ventet til november. Så havde det stået ham frit for at stille op for et andet parti, siger Mikkel V. Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.

Andersen: Vil fortsat kæmpe for psykiatrien

Peter Møller Andersen siger dog, at han fortsat vil kæmpe for psykiatrien:

- Jeg mener, jeg kan gøre det endnu bedre for psykiatrien, end hvis jeg var fortsat for listen. 

- Nu sidder jeg i en gruppe, hvor vi er 16, og hvor jeg måske kan påvirke nogen i processen, siger Peter Møller Andersen til TV2 ØSTJYLLAND.


Ifølge Peter Møller Andersen har han aftalt med formand for regionsrådet Anders Kühnau (S), at Psykiatri-Listen vil blive hørt i budgetforhandlingerne og vil få mulighed for at komme med deres ønsker til 2022 budgettet.

Men Psykiatri-Listen har jo ikke en stemme at forhandle med?

- Det er rigtigt, at de ikke længere har nogen repræsentant i rådet. Men jeg har de samme holdninger, som jeg har haft hidtil, siger Peter Møller Andersen.

Mulige nye kandidater på vej

Hos Psykiatri-Listen kan Mikkel V. Rasmussen endnu ikke sige, om listen vil være at finde på stemmesedlen til valget i efteråret:

- Vi har et møde i starten af næste uge, og der har vi nogle nye kandidater, der gerne vil stille op for os. Vi skal have en snak med dem, og det er et arbejde, der skal foregå uanset hvad, men jeg kan ikke sige det endeligt endnu, siger Mikkel V. Rasmussen.Mia Brøgger

Ny overraskelse en gang i måneden: Mia er en af de første tilmeldte

lyntest Falck corona test

Falck åbner nyt testcenter: Flere er på vej

Thomas Krysiza

play Kommune trækker i land: Vil alligevel ikke tage døgnhjælp fra Thomas

DorteMandrup_Aarhus_Strata_v1_Copyright by KVANT-1.jpg[5]

Markant byggeri på vej ved Aarhus Ø

Ilva Lars Larsen møbler møbelkæde kæde butik logo IDdesign

Store butikker skal sikre 250 kvadratmeter til hver kunde

img_0509.jpg

Efterskoleelever strejker: Stine vil have garanti for genåbning