Politikerne fik et kig på lægebiler og ambulancer

Medlemmer af regionsrådet fik mandag et kig på regionens lægebiler og ambulancer

01:38

VIDEO: Mandag fik politikerne i Region Midtjylland et kig på både ambulancer og akutlægebiler.

Næste år overtager Region Midtjylland noget af ambulancekørslen fra Falck.

Mandag fik medlemmerne af regionsrådet i Region Midtjylland så et kig på både ambulancer og akutlægebiler.

- Det er for at få nogle yderligere erfaringer med det selv. Så kan man også bruge den, der kører bilen, til nogle andre opgaver, siger Henrik Gottlieb (S), der er formand for hospitalsudvalget i Region Midtjylland, og fortsætter:

Siden 1. december har lægebilerne i Horsens, Randers, Aarhus og på Djursland tilhørt regionen, mens de resterende stadig køres af Falck.

Læs også Måske slut med at vente 20 minutter på ambulancen - men kun måske

Fra sommeren 2019 vil regionen som forsøg drive to til fire ambulancer selv.

- Det er jo også et område, hvor der ikke er særlig meget konkurrence. Der er nærmest monopol, selvom det bliver udbudt. Derfor er det godt, vi selv kan gå ind, og derfor har vi da også tanker om det, når vi skal udbyde ambulancerne, siger Henrik Gottlieb.

Læs også Politisk flertal: Vegansk mad skal på menuen på plejehjem og i vuggestuer

- Det er selvfølgelig spændende, at regionen nu har valgt at drive akutlægebiler og ambulancer selv. Vi tror på, at vi selv kan få mere indflydelse på, hvad det er, vi putter i bilerne, og hvordan vi uddanner, de folk som arbejder i akutlægebilerne og i ambulancer, siger Bo Nees Iversen, der er ledende overlæge for Region Midtjyllands Akutbiler.

- Lægeassistenter og læger har den samme uddannelse, så det er den samme kvalitet, vi leverer, uanset om man kommer i Randers eller om man kommer til skade i Herning, siger Bo Nees Iversen.