Plejehjemsbeboere vaccineret: Nu kan næste gruppe vaccineres

Vaccinationscentre åbner for vaccination af de første visiterede borgere tirsdag den 5. januar

Plejehjemsbeboere i hele Region Midtjylland har efterhånden modtaget deres første stik i forbindelse med corona-vaccinationsprogrammet. Dermed er vaccinationscentrene tirsdag den 5. januar klar til den næste gruppe borgere, der skal vaccineres. 

I første omgang drejer det sig om sårbare og ældre borgere, som er i særlig risiko for at udvikle et alvorligt sygdomsforløb. Det kan for eksempel være ældre borgere, der nok klarer sig i eget hjem, men er afhængige af hjælp til personlig pleje og det praktiske. Det kan også være borgere med tilstande eller sygdomme som betyder, at de er særligt udsatte for et alvorligt forløb, hvis de bliver smittet med COVID-19.

- Det er fantastisk, at vi allerede nu kan begynde at tilbyde vaccinationer mod COVID-19 til de første borgere, som ikke bor på plejehjem eller er frontpersonale i kommunerne eller på hospitalerne. I første omgang er der kun tale om tilbud til en mindre udvalgt gruppe, men jeg glæder mig til, at vi snart kan brede tilbuddet ud til mange flere, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Sådan er vaccinationsprioriteringslisten


Udvalgte borgere

Det er Region Midtjyllands syv vaccinationscentre i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro, der skal stå for at stikke de sårbare borgere, som bliver visiteret til et stik. 

For at kunne blive vaccineret som en af de første i regionens vaccinationscentre skal man være visiteret til det af sin læge eller kommune, som udvælger borgerne efter nogle kriterier fastlagt af Sundhedsstyrelsen.

De ældre på Plejehjemmet Ankersgade i Aarhus var blandt de første til at blive vaccineret mod coronavirus. Her er det Else Jense, der får det lille stik.
De ældre på Plejehjemmet Ankersgade i Aarhus var blandt de første til at blive vaccineret mod coronavirus. Her er det Else Jense, der får det lille stik. Foto: Rune Borre-Jensen, Region Midtjylland

4500 tider klar

Borgere, der ikke modtager invitation til vaccination i denne omgang, får tilbud om vaccination senere jf. den prioritering og rækkefølge, Sundhedsstyrelsen har fastlagt.

Bliver man visiteret til at få et stik blandt de næste i rækken, så vil man få en invitation til at booke en tid i sin e-boks. I første omgang bliver der i Region Midtjylland åbnet cirka 4.500 tider til vaccination. 

Får man ikke i denne omgang en invitation til at blive vaccineret, så vil man senere få buddet. Hvornår afhænger af, hvor på Sundhedsstyrelsens prioriteringsliste, man befinder sig samt, hvor mange vacciner Danmark modtager og hvornår.

20210622-014455-L-1920x1079we

EM-eventyr udløser fodboldfest i gaderne

gerningamamnd

Kan du hjælpe politiet? Efterlyser mand for påsat brand

210621 Guldregn i Højbjerg VTR 19.302 Still

play Vild medaljehøst: Klub vinder 50 medaljer til DM

hanne-knude-palshof_11

play Dyrlæger fravalgt: - Arrogant ikke at anerkende vores faglighed

Retten i Aarhus

Flugtbilist til betjent i retten: - Krammer?

210621 Ny bane til Silkeborg VTR 1930 JESB.00_01_37_20.Still001

Krav fra SF: Fra Aarhus til Silkeborg på 25 minutter i tog

Dagens mest læste