Planen er klar: Fredag får plejehjemsbeboere tredje stik

Region Hovedstaden går i gang torsdag med tredje vaccinestik til plejehjemsbeboere, mens de andre regioner følger efter de kommende dage.

Sundhedsstyrelsen har anbefalet, at plejehjemsbeboere skal have tredje vaccinestik, da de er i øget risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb med COVID-19. 

Allerede fredag går Region Midtjylland i gang med at vaccinere de første plejehjemsbeboere i regionen. 

- I Region Midtjylland er vaccinestederne klar til at gå i gang med at vaccinere på plejehjem. Forventeligt får de første plejehjemsbeboere stik i morgen. Timingen afhænger af kommunerne, der skal melde til vaccinesteder, hvor de gerne vil have vaccineret, skriver Region Midtjylland i en mail til TV2 ØSTJYLLAND. 

Hovedstaden starter torsdag

Region Midtjylland er ikke de første til at udrulle det tredje vaccinestik. Allerede torsdag går Region Hovedstaden i gang, hvor 170 beboere på tre plejehjem i Herlev, som de første i regionen, får tilbud om et tredje stik. Det skriver Ritzau. 

Region Sjælland og Region Syddanmark oplyser til DR, at man planlægger at give tredje stik på plejehjemmene fredag. 

Region Nordjylland forventer at give tredje stik i weekenden - enten på et plejehjem eller på et vaccinationscenter til personer med svækket immunforsvar.

På landets plejehjem er vaccinationsraten ifølge Sundhedsstyrelsen 96 procent.

Trods det har smitten de seneste uger været stigende på flere plejehjem, og derfor har Sundhedsstyrelsen anbefalet, at plejehjemsbeboerne får tredje stik.