Nu kan du blive vaccineret af dyrlæger og tandlæger

Region Midtjylland tager alternativt personale i brug, når der skal gives ekstraordinært mange vaccinestik i de kommende måneder.

I alt 146.000 doser coronavacciner er i denne uge ankommet til Region Midtjylland og skal i lige så mange arme i blandt andet Østjylland.

Det er betydeligt mere end de 116.000, der ankom i sidste uge, og 92.000 ugen før det.

Derfor har Region Midtjylland måttet hverve nye folk til at hjælpe med den store vaccinationsindsats, der kommer til at stå på hen over sommeren. Ellers ville regnestykket simpelthen ikke gå op.

Men det er ikke kun læger og sygeplejersker, der nu skal stå for de mange tusinde stik.

- Vi bruger ikke bare vores eget personale, men også dyrlæger, tandlæger og ergoterapeuter, siger koncerndirektør i Region Midtjylland, Ole Thomsen.

Han nævner også klinikassistenter og bioanalytikere. Fokus har været på at finde folk, der i forvejen er vant til at omgås patienter.

- De kan ret hurtigt uddannes til at give vaccinerne. Det er ikke det sværeste. Det sværeste er at observere dem bagefter og være helt sikker på, man griber rigtigt ind, hvis nogen mod forventning skulle få bivirkninger, siger Ole Thomsen. 

Så vi skal ikke være bekymrede for at få et stik af dem?

- Nej, I skal være helt trygge. Det ser også ud til, befolkningen er rigtig trygge ved det. Der har været rigtig, rigtig god tilslutning til at booke, nu hvor det har været muligt med alle de rigtig mange vacciner, siger han. 

Andre af det i forvejen ansatte personale har udskudt deres ferie for at kunne give en hånd med, men alligevel har regionen måttet rekruttere flere.

- I alt er der nu 120 ekstra hoveder, eller hvad der svarer til 10-15 procent flere end hidtil.

Det ekstra vaccinationspersonale er fundet blandt andet med opslag på Facebook, og regionen har ifølge Ole Thomsen ikke haft problemer med at skaffe nok.

Årsagen til den store fremrykning af vacciner er især de 1,17 millioner doser Pfizer-BioNTech-vacciner, den danske stat har købt fra Rumænien.

Som tidligere nævnt modtager Region Midtjylland i øjeblikket flere vacciner end normalt, og ifølge Ole Thomsen modtager landsdelen over de næste måneder 256.000 flere end hidtil planlagt.

De mange nye vacciner giver mulighed for, at unge over 15 år nu frit kan skrive sig op til deres stik. Også selvom de endnu ikke har modtaget en invitation.

- Invitationerne skulle sendes ud i weekenden, men ikke alle har fået en. Alle over 15 kan dog gå ind og bestille nu, garanterer Ole Thomsen.

Hjemmesiden, hvor man bestiller er vacciner.dk, hvor man logger ind med NemID, før man kan vælge tider til både første og andet stik.
Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Badesø Knudssø

Badning frarådes: Lort fundet i badevandet

coronapas

1. august nærmer sig: Disse restriktioner udfases

20_percent

play Ekspert om massive mågeplager: En krig, der ikke kan vindes

Bøfsandwich

I foråret vandt Jesper prisen for Danmarks bedste bøfsandwich: Nu er det stukket helt af

Småfest

play Første dag med Småfest: Rammerne er mindre, men festivalstemningen er i top

Dagens mest læste