Nu kan du blive Covid-testet fire nye steder i Østjylland

Region Midtjylland åbner nu en række mobile testenheder, der dels skal betjene byer, hvor der er størst afstand til testcentre, men som også kan bruges til test i sommerlandet.

Nu kan du blive testet for Covid-19 flere steder end blot i testcenteret i Aarhus, hvis du bor i Østjylland.

Mobile testenheder er nemlig skudt op otte steder i Region Midtjylland. Det gælder Randers, Grenaa, Skanderborg og Horsens i Østjylland.

De nye testenheder skal betjene byer, hvorfra der er størst afstand til testcentrenes hvide telte:

-  Det er et led i den nationale testplan og et ønske om at komme ud i lokalsamfundet og teste, siger Per Sabro Nielsen, lægefaglig direktør i Præhospitalet i Region Midtjylland.

 
  Foto: Region Midtjylland

Udover de nye faste test-steder, vil testenhederne også i sommertiden kunne rykke ud og tilbyde Covid-podning steder, hvor der færdes mange mennesker.

Her kan du se adresserne til de forskellige testenheder i Region Midtjylland.
Her kan du se adresserne til de forskellige testenheder i Region Midtjylland. Foto: Region Midtjylland

Det gælder også steder, hvor der er direkte kontakt til udlandet – som for eksempel ved Grenaa Havn, hvor der er forbindelse til Sverige og i Aarhus Lufthavn.

Her kan de se åbningstiderne for testenheden i Randers og Grenaa.
Her kan de se åbningstiderne for testenheden i Randers og Grenaa. Foto: Region Midtjylland

Rart at kunne blive testet lokalt

Personer med symptomer på Covid-19 skal fortsat kontakte egen læge og må ikke møde op ved de nye testenheder. De er kun til brug for raske personer.

Et tilbud som godt 60 personer gjorde brug af i dag ved den nye testenhed i Horsens:

quote Jeg synes, at det er rart, at man kan få det testet i den by, hvor man bor i.

Emmy Andersen, Horsens

-  Jeg synes, at det er rart, at man kan få det testet i den by, hvor man bor i. Det synes jeg, at folk skulle tage at gøre. Så går man ikke der og er bange for, at man har fået et eller andet, siger Emmy Andersen fra Horsens.

I dag var det lægestuderende Mathias og Anna, der tog imod dem der skulle testes på den nye testenhed på Horsens Sygehus. 
I dag var det lægestuderende Mathias og Anna, der tog imod dem der skulle testes på den nye testenhed på Horsens Sygehus. 

- Det er rart, at man ikke skal ligge og køre 60 kilometer hver vej for bare at blive testet, når jeg bor 10 minutter herfra, siger Bo Chrestensen fra Horsens.

De nye teststeder er et led i Danmarks teststrategi, hvor de skal understøtte landets smitteovervågning og medvirke til at slå ned på smittekæder ved at teste nære kontakter til smittede.

Her kan du se åbningstiderne for testenheden i Skanderborg og Horsens. 
Her kan du se åbningstiderne for testenheden i Skanderborg og Horsens.  Foto: Region Midtjylland