Lokal formand for praktiserende læger: Sundhedsudspillet udstråler vilje

Regeringens sundhedsudspil vækker glæde hos den lokale forening af praktiserende læger

00:38

VIDEO: Lise Høyer roser regeringens sundhedsudspil. Se et kort interview her.

Der er positive røster hos den lokale forening for praktiserende læger oven på dagens sundhedsudspil.

- Jeg synes, det udstråler en vilje til at se almen praksis ude i fremtiden, siger Lise Høyer, der er formand for Praktiserende Lægers Organisation, PLO, i Midtjylland.

Mandag præsenterede sundhedsminister Ellen Thrane Nørby (V),et sundhedsudspil, der skal gøre det nemmere at få en tid hos lægen. Målet er også, at hæve andelen af tilgang fra de nuværende 30 procent til 70 procent i 2030. 

Læs også Det skal du ikke forstyrre lægevagten med

- Jeg synes, man har aflæst, at man skal have mange flere læger til at løse de mange opgaver, når der bliver flere ældre og der også bliver kortere indlæggelser, så skal der være flere praktiserende læger til at løse det og også mere personale ude i klinikkerne.

Et af initiativerne er at gøre det mere attraktivt for nye læger at vælge den almene praksis. Regeringen vil også åbne op for 250 flere studerende på landets medicinstudier.

Der er afsat en pulje på 750 millioner kroner til at styrke de praktiserende læger.

- Vi må se, om det er realistisk. Det kræver, at der også følger noget økonomi bag. De praktiserende læger skal ansætte mere personale og dermed har udgifter til det, siger Lise Høyer.