Hver tiende unge er på bistand: Her er politikernes løsning

Flere end hver tiende unge mellem 16 og 29 år i Region Midtjylland er hverken i job eller under uddannelse. Nyt årligt ungetopmøde skal sikre øget samarbejde og få de unge i job eller skole.

Når eleverne i diverse 9. og 10. klasser i Region Midtjylland hver sommer får et afgangsbevis, så kan de kigge sig omkring og forsøge at udpege de klassekammerater, der ikke kommer videre end det.

Tal viser nemlig, at næsten hver fjerde afgangselev fra folkeskolen i vores region enten ikke er startet eller er droppet ud af en ungdomsuddannelse ni måneder efter folkeskolens afgangseksamen.

Og endnu værre er det, at hele hver tiende unge mellem 16 og 29 år i regionen hverken er i job eller under uddannelse. En statistik, som Region Midtjylland i samarbejde kommunerne nu gør en indsats for at forbedre.

- Udfordringen med at få flere unge i job eller uddannelse er et vigtigt politisk samarbejdsfelt, og det vil vi som region gerne bakke op om, siger regionsrådsformand i Region Midtjylland Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

Er du en af de unge, der ikke er i uddannelse eller job? Så vil vi meget gerne høre din historie. Du kan skrive til os på keel@tv2oj.dk. 

- Der er allerede mange aktører på området, som gør et kæmpe arbejde på daglig basis med at få motiveret og hjulpet de unge. Men løsningerne kommer ikke af sig selv, og skal vi skabe en attraktiv region – også̊ for de unge – så̊ skal vi som region bidrage endnu mere.

Ungetopmøde i 2021

Hovedinitiativet bag den nye indsats for at få flere unge i arbejde eller ind på en uddannelse er et årligt ungetopmøde, der første gang skal afholdes i 2021.

Ifølge formanden for Kommunekontaktrådet i Region Midtjylland, borgmester Torben Hansen (S) fra Randers Kommune, er formålet med ungetopmødet at styrke samarbejdet mellem regionen og kommunerne.

- Når så mange unge allerede i dag ikke får uddannelse eller får foden inden for på arbejdsmarkedet, kalder det på mere handling. Vi mener, at et styrket samarbejde vil være med til at sprede de gode initiativer og forhåbentlig få nye idéer til at spire på tværs af kommunerne, siger Torben Hansen.

Som ung under 30 år uden arbejde og uddannelse, kan man ikke modtage kontanthjælp. I stedet kommer man på en ordning, hvor man i stedet modtager uddannelseshjælp.

Uddannelseshjælpen svarer til satserne for SU. Og målet med forløbet er at hjælpe de unge i gang med at tage en uddannelse, nøjagtig som jobcentre hjælper folk på kontanthjælp i arbejde.

TV2 ØSTJYLLAND har tirsdag forsøgt at få en uddybende kommentar fra både Torben Hansen og Anders Kühnau om, hvordan et topmøde får flere unge ind på uddannelse. Det har desværre ikke været muligt. 

IMG_2530

playØstjyske pirater vil erobre verdenshavene og bringe guldet hjem

Lige nu
corona

liveblog Tre dødsfald på østjysk ferie-ø: Var smittet med corona

IMG_1506

play Se Michaels vilde julebil: - Jeg vil sprede glæde i en svær tid

Efterlysning af apoteksrøver - Østjyllands Politi

Mand forsøgte at røve apotek – nu efterlyses han med billede

Minkand

Her jubler de over udryddelsen af superrovdyret mink

Kevin Petersen, Rikke Sejthen og Elsebeth Thomsen fra foreningen Hjemløs i Århus modtog en check på 50.000 kroner fra Go’on.

Rikke vinder 50.000 kroner til at rulle ud med kærlighed