Hver tiende unge er på bistand: Her er politikernes løsning

Flere end hver tiende unge mellem 16 og 29 år i Region Midtjylland er hverken i job eller under uddannelse. Nyt årligt ungetopmøde skal sikre øget samarbejde og få de unge i job eller skole.

Når eleverne i diverse 9. og 10. klasser i Region Midtjylland hver sommer får et afgangsbevis, så kan de kigge sig omkring og forsøge at udpege de klassekammerater, der ikke kommer videre end det.

Tal viser nemlig, at næsten hver fjerde afgangselev fra folkeskolen i vores region enten ikke er startet eller er droppet ud af en ungdomsuddannelse ni måneder efter folkeskolens afgangseksamen.

Og endnu værre er det, at hele hver tiende unge mellem 16 og 29 år i regionen hverken er i job eller under uddannelse. En statistik, som Region Midtjylland i samarbejde kommunerne nu gør en indsats for at forbedre.

- Udfordringen med at få flere unge i job eller uddannelse er et vigtigt politisk samarbejdsfelt, og det vil vi som region gerne bakke op om, siger regionsrådsformand i Region Midtjylland Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

Er du en af de unge, der ikke er i uddannelse eller job? Så vil vi meget gerne høre din historie. Du kan skrive til os på keel@tv2oj.dk. 

- Der er allerede mange aktører på området, som gør et kæmpe arbejde på daglig basis med at få motiveret og hjulpet de unge. Men løsningerne kommer ikke af sig selv, og skal vi skabe en attraktiv region – også̊ for de unge – så̊ skal vi som region bidrage endnu mere.

Ungetopmøde i 2021

Hovedinitiativet bag den nye indsats for at få flere unge i arbejde eller ind på en uddannelse er et årligt ungetopmøde, der første gang skal afholdes i 2021.

Ifølge formanden for Kommunekontaktrådet i Region Midtjylland, borgmester Torben Hansen (S) fra Randers Kommune, er formålet med ungetopmødet at styrke samarbejdet mellem regionen og kommunerne.

- Når så mange unge allerede i dag ikke får uddannelse eller får foden inden for på arbejdsmarkedet, kalder det på mere handling. Vi mener, at et styrket samarbejde vil være med til at sprede de gode initiativer og forhåbentlig få nye idéer til at spire på tværs af kommunerne, siger Torben Hansen.

Som ung under 30 år uden arbejde og uddannelse, kan man ikke modtage kontanthjælp. I stedet kommer man på en ordning, hvor man i stedet modtager uddannelseshjælp.

Uddannelseshjælpen svarer til satserne for SU. Og målet med forløbet er at hjælpe de unge i gang med at tage en uddannelse, nøjagtig som jobcentre hjælper folk på kontanthjælp i arbejde.

TV2 ØSTJYLLAND har tirsdag forsøgt at få en uddybende kommentar fra både Torben Hansen og Anders Kühnau om, hvordan et topmøde får flere unge ind på uddannelse. Det har desværre ikke været muligt. 

coronavirus test

Skærpede retningslinjer for nære kontakter: Skal bremse mutation

skorsten røg brændeovn luftforurening forurening

playSF vil forbyde brændeovne om natten

Jim-kopi kopi

playØstjyske Jim er måske Danmarks største Dolly Parton fan

befamle sexisme metoo

playByråd vil undgå sexisme: Disse regler gælder nu

Mette F.

Mette F. åbner op for at forlænge restriktioner yderligere

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri-Listen får fire kandidater: - Det er en rigtig god start