Hospitalsformand: - Ventetider skal bringes ned

Flere steder i regionen er der lige nu meget lang ventetid på demensudredning. Det er dybt beklageligt, mener formand i regionen.

Helt op til 88 ugers ventetid på en udredning og en indkaldelse i januar 2023. 

Det er realiteten for nogle af de østjyder, der venter på en demensudredning, kunne TV2 ØSTJYLLAND mandag fortælle, og det er ikke godt nok, medgiver Purnima Erichsen (K), der er formand for hospitalsudvalget i Region Midtjylland.

- Det er en dybt ulykkelig situation for de patienter, og ikke mindst deres pårørende, der må vente, siger formanden. 

Den lange ventetid
Den lange ventetid

- Vi har jo haft et samarbejde, som ikke har levet op til de faglige standarder. Det kan patienterne ikke være tjent med, så det har selvfølgelig skabt en ekstra kø.

Purnima Erichsen forklarer, at et af de tiltag, som er i gang på Aarhus Universitetshospital, er merarbejde.

Opsøg andre regioner

- De har sat nogle projekter i gang, blandt andet merarbejde for at bringe ventelisterne ned, siger formanden.

Som patient eller pårørende kan man opsøge andre regioner med kortere ventetid. Hun opfordrer eksempelvis til, at man kan blive omvisiteret til en anden region, og at der i eksempelvis Syddanmark ikke er lige så lang ventetid.

- Det er svært at spå om tiden, for det handler ikke nødvendigvis kun om hurtig diagnostik, men også den rette diagnostik. Jeg tænker, det er noget, vi kommer til at følge tæt. Tiltagene skal selvfølgelig virke, så må vi tage en status om et halvt år, siger Purnima Erichsen. 

Men skal det ikke bare speedes op, alt hvad I overhovedet kan?

- Absolut. Og det er også det, jeg hører min kolleger på AUH gør. Der har også været andre faktorer, sygeplejerskernes aftale har skullet genforhandles, og så handler det om rekrutteringsudfordringer. Der er kommet flere patienter, og det gør også tingene mere komplicerede, forklarer formanden. 

149469-f8836372.jpeg
149469-f8836372.jpeg
partibogstav c
Det Konservative Folkeparti Aarhus kommune
Purnima Erichsen
Født 9/8/1980 ,