Fyret regionsdirektør afløses af to nye

Efter fyringen af koncerndirektør Ole Thomsen i foråret har Region Midtjylland nu ansat to nye til at erstatte ham.

Én direktørstilling bliver til to i Region Midtjylland.

Helene Bilsted Probst og Poul Michaelsen er nemlig ansat som nye koncerndirektører, skriver regionen torsdag på sin hjemmeside.

Dermed er der nu endelig fundet en løsning til at fylde hullet ud efter Ole Thomsen, der blev fyret i maj, efter at det kom frem, at regionen formentlig havde amputeret ben på for mange patienter.

I fremtiden skal de to deles om ansvaret, så Helene Bilsted Probst bliver lægefaglig koncerndirektør, og Poul Michaelsen får titlen koncerndirektør.

Ole Thomsen blev fyret i maj. Den nu forhenværende koncerndirektør fik knap 6,5 millioner kroner i en fratrædelsesaftale.
Ole Thomsen blev fyret i maj. Den nu forhenværende koncerndirektør fik knap 6,5 millioner kroner i en fratrædelsesaftale. Foto: TV MIDTVEST

Et velkendt ansigt

Helene Bilsted Probst er for nogle danskere måske et velkendt ansigt, fordi hun i sit hidtidige job som vicedirektør i Sundhedsstyrelsen har medvirket på flere corona-pressemøder.

Poul Michaelsen er i øjeblikket hospitalsdirektør på Regionshospitalet Gødstrup, der åbnede tidligere i år.

- Jeg er sikker på, at vores nye koncerndirektører, sammen med den øvrige direktion, kan være med til at løfte regionen og sætte nye perspektiver på strategi og ledelse med respekt for de særlige betingelser, der kendetegner en politisk ledet organisation, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

Helene Bilsted Probst tiltræder sin nye stilling den 16. januar, og Poul Michaelsen begynder den 1. februar.