Fyret direktør får gyldent håndtryk efter skandale om amputationer

Den nu tidligere koncerndirektør i Region Midtjylland får knap 6,5 millioner kroner i den fratrædelsesaftale, som han har indgået med regionen.

12 måneders opsigelsesvarsel samt 24 måneders fratrædelsesgodtgørelse til i alt 6.489.314,28 kroner.

Det er beløbet, den nu fyrede koncerndirektør Ole Thomsen kan tage med sig ud af døren i Region Midtjylland.

Det fremgår af fratrædelsesaftalen, som TV2 ØSTJYLLAND har set via en aktindsigt hos Region Midtjylland.

Regnestykket er lavet på baggrund af en månedlig løn på 148.251,28 kroner samt en pension på 32.007,45 kroner om måneden - altså 180.258,73 kroner i alt om måneden.

Det fremgår desuden af aftalen, som blev underskrevet 12. maj, at Ole Thomsen får ret til efteruddannelse på op til 100.000 kroner.

I regionens forretningsudvalg, som har behandlet fratrædelsesaftalen, forklarer fire politikere alle, at aftalen er helt efter bogen

De peger dog også alle på, at aftalen med Ole Thomsen er mere lukrativ, end fremtidige aftaler bliver.

Amputationsskandale kostede jobbet

Ole Thomsen blev i sidste uge fyret på baggrund af amputationsskandalen i Region Midtjylland. I april kom det frem, at 47 patienter om året kan have fået amputeret hele eller dele af benet uden grund. Det viste en analyse af karkirurgien, som Region Midtjylland selv fik foretaget.

Fakta om sagen

Her lød forklaringen, at de behandlinger, der skal forebygge amputationer på afdelingen for karkirurgi, generelt bliver udført for sent i behandlingsforløbet på blandt andet Aarhus Universitetshospital. Og det øger risikoen for amputation.

Ole Thomsen sad i stillingen som koncerndirektør i næsten 12 år. I forbindelse med afsløringerne, er der også kommet kritik af ledelsen. Den gik på, at man bliver fyret, hvis man kommer med kritiske bemærkninger. Det skrev TV Midtvest.

Blandt andre fortæller en overlæge, at han allerede i 2018 advarede om situationen på afdelingen for karkirurgi. Dels i et læserbrev, men også direkte til regionsrådsformand Anders Kühnau (S) og regionsdirektøren Ole Thomsen. Kort efter blev overlægen fyret.

Regionsrådet i Region Midtjylland har bestilt en ekstern undersøgelse, som skal redegøre for hele forløbet.