Ekspert: Det trækker op til et Bent Hansen-farvel i utide

2. januar løfter Bent Hansen sløret for, om han går efter en ny periode som formand for Region Midtjylland. Valgforsker tror, Bent Hansen går i utide

Skal. Skal ikke?

I disse dage konkluderer Bent Hansen, Region Midtjyllands socialdemokratiske formand, om han skal stille op til næste års regionsrådsvalg eller ej.

Bent Hansen ønsker ikke at indvie offentligheden i sine overvejelser på nuværende tidspunkt, men mandag den 2. januar løfter han sløret for sine fremtidsplaner. Det fortæller han til TV 2 I ØSTJYLLAND.

Kommunal- og valgforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole spår, at Bent Hansen i begyndelsen af det nye år meddeler, at han ikke genopstiller. Og at han forlader posten før tid.

- Mit bedste bud er, at han stopper inden valget. I mine øjne vil det være overraskende, hvis Bent Hansen meddeler, at han genopstiller, siger Roger Buch til TV 2 I ØSTJYLLAND.

Han mener, der er flere gode grunde til, at Bent Hansen stopper.

For det første er regionsrådsmedlem Anders Kühnau officielt udpeget til socialdemokratisk kronprins. Han blev i september forfremmet til næstformand i Region Midtjylland.

Roger Buch mener ikke, det giver mening at køre sin arvtager i stilling og så selv tage en ny valgperiode som formand.

- Det ville være ulogisk og virke mærkeligt, siger han. 

68-årige Bent Hansen har været toppolitiker i årtier. Han blev amtsborgmester i det daværende Viborg Amt i 1990 og fortsatte på posten resten af amtets levetid.

I 2005 blev han valgt som Region Midtjyllands første formand - en post, han har haft lige siden. Ved siden af har han i en årrække været formand for Danske Regioner.

Ved seneste valg fik Bent Hansen hele 104.000 personlige stemmer. 

Hvis Bent Hansen overlader pladsen til Anders Kühnau og sidstnævnte får en lille års tid til at profilere sig inden valget, vurderer Roger Buch, at Socialdemokratiet rent stemmemæssigt kan holde skansen i Region Midtjylland. Det forudsætter dog, at partiets solide meningsmålinger på landsplan fortsætter.

- Jeg vil ikke blive overrasket, hvis Socialdemokratiet i Region Midtjylland opnår et resultat som sidst, og det vil heller ikke komme bag på mig, hvis Anders Kühnau får et stemmetal, der minder om Bent Hansens, fordi det betyder rigtig meget, at man er nummer ét på listen, siger Roger Buch.

Kommunal- og regionsrådsvalget foregår 21. november 2017.

Nedenfor kan du se et tidligere portræt af Bent Hansen.

  

restaurant

Politiet om udskældt regel: - Vi laver ikke stikprøver

Lea Wermelin

Efter sag i Mols Bjerge - GPS-halsbånd og droner kan forhindre flere udsultede dyr

IMG_6110

play Knud er tilbage på værtshus: - Man kommer lidt ud af ensomheden

Skærmbillede 2021-04-21 kl. 14.46.34

Rumænsk bistro skidt fra start: Får bøde og sur smiley for at opbevare kød alt for varmt

Bymosevej

play Østjysk Boligs snerydning og hækklipning: Flere betaler dyrt

557e8bc2-a63c-4d11-89b9-a1287f5b2460

Minister erklærer sig igen parat til at fjerne udskældt minutregel – men der skal noget andet i stedet

Dagens mest læste