DF vil af med uskarpe nåle: Kvalitet er vigtigere end pris

Dansk Folkeparti vil ikke finde sig i, at patienter bliver behandlet med dårligt udstyr, så Regionen kan spare penge

Det kan ikke være rigtigt, at man som patient på hospitaler i Region Midtjylland risikerer at blive stukket med uskarpe nåle eller andet utilstrækkeligt udstyr.

Det mener Steen Thomsen (DF), som er medlem af Regionsrådet i Midtjylland.

Derfor fremsætter han ved det kommende forretningsudvalgsmøde et forslag om at ændre prioriteringerne, når Region Midtjylland indkøber hospitalsudstyr, så kvaliteten bliver vigtigere end at få den billigste pris.

- Det er fair nok, at vi skal spare penge på nogle områder, men når det handler om så vitalt udstyr, så må og skal kvalitet være det vigtigste, siger Steen Thomsen.

VIDEO: Gitte Skødt Riber er en af de patienter, er i oktober sidste år blev stukket med en uskarp nål, en såkaldt PVK-nål, på Regionshospitalet i Randers.

Pris vægtede højere end kvalitet

Forslaget kommer i kølvandet på sagen, hvor Region Midtjylland i flere måneder anvendte uskarpe PVK-nåle på deres sygehuse til stor gene for patienterne.

Et evalueringsnotat, som TV2 ØSTJYLLAND fik aktindsigt i viste, at regionen havde haft flere andre nåle at vælge imellem og først og fremmest lagde vægt på prisen i forhold til kvaliteten i forholdet 60-40.

- Vi skal tage ved lære af den her sag og fremover sige, at ved den her slags udstyr skal kvalitet vægte mindst lige så højt som pris. Ellers risikerer vi i princippet, at det sker igen, når nålene igen sættes udbud om et halvt år, siger Steen Thomsen.

Det er småpenge

Dansk Folkeparti foreslår at vægtningen fremover ændres, så kvalitet tæller 60 procent og økonomi kun 40 procent. Det kan potentielt komme til at koste regionen flere penge, når man ikke længere kan vælge den billigste løsning, men det ser Steen Thomsen ikke som et problem.

- Det er ikke alt udstyr, der kommer til at blive dyrere i udbud og i givet fald er der tale om småpenge. Når vi snakker udstyr til operationer, som i forvejen er virkeligt dyre for regionen, så kan det ikke hjælpe, at vi skal spare nogle ganske få promiller på noget udstyr. Hvor meget sparer man egentligt på eksempelvis billige nåle, hvis man alligevel skal bruge to eller tre, før det lykkes at stikke rigtigt. Dårligt udstyr kan potentielt gøre det endnu dyrere for os, siger han.

Tror på flertal

I januar fik utallige klager fra patienter regionen til at droppe at bruge PVK-nålene, og regionsrådsformand Anders Kühnau (S) måtte offentligt beklage fejlen.

Nu skal sagen drøftes ved det kommende forretningsudvalgsmøde den 22. februar, og hos Dansk Folkeparti er man optimistiske omkring at få et flertal for forslaget.

- Jeg har talt med venstre, som er meget positive overfor forslaget. Jeg håber bare på et flertal, og at alle partier er med på at sige, at vi skal lære af det her fejlindkøb, så det ikke gentager sig, siger Steen Thomsen.

La Cabra Coffee

play Kamp for tilflyttere: Randers jagter nye borgere i Aarhus

060521 Bibliotek åbner som hotel digi

play Video: Gammelt bibliotek forvandlet til hostel - kom med på en rundtur

Jacob Fihl-Jensen (1)

play Naboer raser over farlig nedrivning af mejetærsker-fabrik

jyske bank

Jyske Bank-filialer har fået mistænkelige pulver-breve

Jacob Nielsen AGF

AGF-direktør får bøde og karantæne for udbrud efter FCK-kamp

Varnapalæet

Efterlysning: Har du fotos fra Varna Palæet i start 70'erne?

Dagens mest læste