Aftale landet: Regionen afsætter millionbeløb til psykiatrien

I konstitueringsaftalen i Region Midtjylland har man helt ekstraordinært afsat 15 millioner kroner til psykiatrien

05:09

VIDEO: Se et interview med Anders Kühnau som TV2 ØSTJYLLAND fangede på valgnatten.

Region Midtjylland har landet en aftale med alle regionsrådets 11 partier. Anders Kühnau (S) bliver ny formand for Regionsrådet, og overtager efter partifællen Bent Hansen efter nytår.

- Jeg er glad for, at vi har indgået en konstitueringsaftale, hvor vi har alle partier med. Det betyder rigtig for mig, at vi kan samle hele regionsrådet, det har jeg fra starten af lagt stor vægt på. Så det er jeg meget glad for, siger Anders Kühnau til TV2 ØSTJYLLAND. 

Hanne Roed fra Radikal Venstre bliver 1. næstformand, og Carsten Kissmeyer fra Venstre bliver 2. næstformand.

Læs også Så er det afgjort: Anders Kühnau er ny regionråds-formand

Nye partier er kommet ind i Regionsrådet. Blandt andet har Psykiatri-Listen og Alternativet fået et mandat hver. 

Der er helt ekstraordinært øremærket et millionbeløb til psykiatrien i aftalen. Der findes yderligere 15 millioner kroner til et løft af psykiatrien i 2018.

Læs også Over 20.000 stemmer har talt: Der skal bedre vilkår i psykiatrien

- Vi har også godt hørt, at der er store udfordringer inden for psykiatrien. Og derfor har vi også skrevet noget ind i konstitueringsaftalen specifikt om psykiatrien. Hvor vi går ind og lægger op til, at løfte psykiatrien allerede i 2018, altså ud over det, vi allerede har sat af. Det er et af de steder, hvor der kommer vi til at tage fat på en helt anden måde, siger Anders Kühnau onsdag morgen. 

Læs også Hvorfor druknede Jonatan?

Disse midler går til flere senge, bedre personalenormeringer, psykiatrihuse i samarbejde med kommunerne mv. Herudover er parterne enige om at løfte psykiatrien yderligere ved budget 2019, lyder det.

- Og så har vi et presset sundhedsvæsen på mange måder, og der er jeg sikker på, at vi også finder nogle løsninger i fællesskab, der gør at vi også har tid til nærvær fortsat i vores sundhedsvæsen, for det har jeg bemærket rigtig mange sige, siger Anders Kühnau.

Se et interview med Anders Kühnau i videoen øverst i artiklen.