Würtz hurtigst på enkeltstarten

Mads Würtz vandt 5. etape af Post Danmark Rundt

Randrusianeren Mads Würtz Schmidt (ColoQuick) var hurtig og suveræn, da han vandt 5. etape i Post Danmark Rundt, der blev kørt som en enkeltstart i Helsingørs gader.

Vindertiden på de 13,8 kilometer blev 15 minutter og 45 sekunder.

Disciplinen er en specialitet for 21-årige Mads Würtz Schmidt. I 2011 blev han verdensmester for juniorer i enkeltstart ved VM i København.

Christopher Juul-Jensen (Tinkoff-Saxo) blev delt nummer to på etapen, men danskeren kan glæde sig over, at han overtager førertrøjen fra Lars Bak (Lotto Soudal) inden lørdagens sjette og afgørende etape.

Christopher Juul-Jensen, der er forsvarende dansk mester i enkeltstart, var hurtigere end førende Mads Würtz midt på ruten, og dermed pressede han hårdt på i forhold til at hente de 12 sekunder, som han var efter Lars Bak i klassementet inden etapen.

Da Lars Bak senere kom frem til mellemtiden, havde han allerede tabt 14 sekunder.

Se: Randers-rytter: større end VM-guld

I mål kom Christopher Juul-Jensen ind i tiden 16 minutter rent. Det synes at være nok til at overtage førertrøjen, og det blev det da også endegyldigt, da en uheldig Lars Bak punkterede kort før mål.

Lars Bak måtte skifte cykel og kom i mål i tiden 16.57 minutter.

Søren Kragh Andersen (Trefor-Blue Water) delte andenpladsen på etapen med Christopher Juul-Jensen.

Tidligere fredag vandt Matti Breschel løbets fjerde etape fra Slagelse til Frederiksværk, lige som han også sejrede i torsdagens kongeetape i Vejle. I enkeltstarten var danskeren langt fra at lave hattrick, og han kom i mål i tiden 17.21 minutter.

Heller ikke nordmanden Edvald Boasson Hagen, der onsdag vandt 2. etape til Aarhus og fredag var blevet nummer to på 4. etape, havde en heldig enkeltstart. Nordmandens baghjul punkterede undervejs, og han kom i mål i en tid, der var halvandet minut langsommere end vindertiden.

Lørdag venter løbets sjette og sidste etape, der har start i Hillerød og 155 kilometer slutter på Frederiksberg, i hvad der let kan blive en sprinterafslutning.

Blomsten Silkeborg Winnie Christensen

playHvorfor må blomsterbutikker og Normal holde åbent, når Flying Tiger skal være lukket?

akutklinik Grenaa

play Muligt at lukning af akutklinikker forlænges: - Det er rigtig ubehageligt

Kalø Slotsruin vinter

playFrostvejr og solskin lokkede på vinterens koldeste dag

coronaprøve corona

Trods lavt smittetal stiger antal smittede med B117-variant

coronatest coronavirus covid-19 test

Opfordring ser ud til at virke: Testcenter oplever igen stor efterspørgsel

Thomas Pedersen

Før lavede Thomas guidede gåture: Nu bliver han forpustet af at gå ud i sit køkken