Wrestling til børnene skal give færre konflikter

Hvordan giver man børn forståelse for hinandens forskeligheder? Får dem til at wrestle hinanden, måske

Arkivfoto fra Langå Skole. Ikke i wrestling-relation.

Langå Skole i Randers Kommune har kastet sig ud i et noget anderledes forsøg.

Her skal wrestling bruges som et pædagogisk værktøj, der kan komme børnenes indbyrdes relationer til gode.

På Langå Skole har de nu sat gang i undervisning i wrestling. 

Læs også Kvindedag i Langå med Venligboerne

- Sporten er modsat hvad mange måske tror ikke en egentlig kampsport. Det er show, hvor alt er aftalt – hvem vinder og hvem taber. Eleverne lærer utroligt meget ved at skulle sætte en wrestlingshow sammen med andre eleverne, som de nødvendigvis ikke ellers snakker med. Igennem samarbejdet og brugen af wrestlingsporten får eleverne en forståelse og accept af deres forskelligheder. Jeg er overbevist om, at det i fremtiden vil forhindre eller i hvert fald neddrosle nogle konflikter mellem eleverne, siger idrætspædagog Mikael Nilsen fra Langå Skole.

Han har skrevet et bachelorprojekt om brug af wrestling i pædagogik, og det er den viden, han nu trækker på.

Læs også Elever smager og dufter i nyt eksperiment

Også Dansk Pro Wrestling er inde over projektet. Herfra kommer en gæstelærer, Benny Ray, som skal lære børnene at wrestle på den rigtige måde. 

- Det kan se farligt ud, men Benny har den helt rigtige ekspertise. Når man for eksempel skal lære eleverne et slag, bliver hånden drejet sådan, at det for publikum ser ud som om, at der bliver slået hårdt, selv om der slet ikke gør det. Ligesom modtageren af slaget skal spille en hel del skuespil. Den bedste wrestler er den, som får de andre til at se gode ud, siger Mikael Nilsen.