Virksomhed søger faglært arbejdskraft i Polen

Mange virksomheder i Randers og Norddjurs kan ikke rekruttere de medarbejdere, de har brug for

I Randers kæmper virksomheden Verdo en daglig kamp for at finde faglært arbejdskraft.

Det er så svært, at en HR-direktør overvejer at gå til et rekrutteringsbureau og ansætte folk fra Polen.

- Vi har en lang række forskellige stillingsopslag. Der er stor forskel på, hvilke grupper vi oplever udfordringer med. Det er specielt de tekniske områder, vi er udfordret på, siger Margrete Larsen, der er HR-direktør i Verdo, som ligger i Randers.

Det gælder elektrikere, VVSere og på mellemteknikerniveau og på stærkstrømsingeniører. Manglen handler om, at der ikke er blevet uddannet så mange de senere, så der er ikke så mange at tage af.

- Der er en del, der er tiltrukket af de store byggerier i Aarhus og derfor hellere vil tage køreturen til Aarhus fremfor at arbejde i Randers, siger Margrete Larsen.

Overvejer også, hvordan kommunen kan aktivere flere indvandrere og flygtninge, som er kommet til Danmark i den seneste tid.

- Mange har på en eller anden vis noget fagligt kompetence fra det land, hvor de kommer fra. I stedet for at de sidder og venter på at komme ud i arbejde, vil vi se, om vi kan hjælpe dem med at blive aktiveret i oplæring eller noget træning. Det er også noget af det, vi kigger på, siger Margrete Larsen.

DI har netop offentliggjort 22 forslag til, hvordan virksomhederne får de medarbejdere, de skal bruge.

I videoen øverst kan du se hele indslaget om virksomheden, der har svært ved at finde faglært arbejdskraft.