Vildkatte har indtaget gader og stræder i Randers

I tre år har de flere steder i Randers haft problemer med vildkatte

01:49

I en boligblok i Vorup i Randers har de i tre år haft problemer med vildkatte.

- Lugten er stigende, og antallet af katte er stigende, siger David Larsen, der bor i området.

25-30 vildkatte har indtaget området, og det betyder, at beboerne ikke kan have dørene stående åbne. 

Læs også Biolog advarer naturelskere: I risikerer at skade dyrene

- De skider og pisser i trappeopgangene, og det er et kæmpe problem, siger Rune Blaabjerg Kragh, ventilationstekniker fra Randers og bosat i området.

Andre i området fortæller, at det kan være svært at færdes med børn omkring kattene, da de kan hvæse og blive aggressive. Og da nogle lokale vælger at fodre kattene af et godt hjerte, bliver problemet bare større. 

Også på havnen i Randers er problemet stort. Her har Tøstrup Kattehjem selv sørget for at få hentet cirka 20 katte indenfor den seneste korte periode. 

Læs også Test til store stævner: Ligner hund og kat deres ejer?

Randers Kommune har nemlig ikke længere en aftale med Kattens Værn om, at Kattens Værn kommer og henter vildkattene. Den aftale blev sparet væk for år tilbage, men nu er problemet vokset sig så stort, at mange gerne ser, at aftalen genoptages. 

00:20

Hør fra Frank Nørgaard (DF) her. 

Luk video

Og det er man klart villig til at kigge på, siger Frank Nørgaard (DF), der er formand for Miljø og Teknikudvalget i Randers Kommune.

- Det har der ikke været flertal for. Jeg synes ikke, det er særlig smart, at der er så mange katte, der render løst rundt. Der er mange ting, der taler for, at de burde indfanges. Det kommer med igen, når vi skal sidde i foråret og lave budgetforhandlinger, det skal jeg være 100 procent garant for, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Se mere i indslaget øverst i artiklen.