Vilde planer: Vil opføre stor champagnevingård ved Randers

Champagnevingård ved Askildrup syd for Randers med hotel og restaurant kan være på vej

01:49

1 af 2

I Randers har de i forvejen en regnskov og Graceland, og snart får byen måske også en argentinsk champagnevingård.

Manden bag vingården er Jørgen Glud, og han drømmer om at opføre La Pampa, Nordeuropas største vingård.

- La Pampa er et projekt, der vil sætte Randers intenst på oplevelsesturismens verdenskort. Vi vil få masser af turister, ikke bare lokale, men også fra andre steder i Danmark og sågar også fra hele verden, siger Jørgen Glud.

Projektet forventes at koste 40 millioner kroner.

Det er på markerne cirka syv kilometer syd for Randers, at Jørgen Glud drømmer om at gøre La Pampa til virkelighed.

Hotel og restaurant

Champagnevingården vil få eget hotel og restaurant og dække et område på 10 hektar med 35.000 vinstokke.

Den grund, som Jørgen Glud ønsker at købe, er udlagt som erhvervsområde, og han har tilbudt Randers Kommune 6,5 millioner kroner for den, men kommunen har afvist tilbuddet.

- Der er ikke solgt jord her i otte år, så det er måske den forkerte pris, man vælger at udbyde jorden til, siger Jørgen Glud.

Han fortsætter:

- Randers Kommune har tidligere sagt, at det her er mulighedernes by, men jeg er nødt til at sætte er U foran, for indtil videre er det her umulighedernes by. Man vælger at sige nej til en kæmpe stor mulighed for Randers og alle vores borgere, siger Jørgen Glud.

Han er derfor begyndt at kigge sig om efter en anden placering til La Pampa.

- Vi har tre andre kommuner nu, som har ringet til os, og som meget gerne vil snakke med mig. Så dem besøger jeg nu, fordi jeg synes, at projektet er fedt, men som sagt er jeg randrusianer, og jeg synes, at det er synd, hvis Randers skal gå glip af det, så jeg kan ikke forstå politikernes valg.

Jørgen Gluds tilbud om at købe grunden syd for Randers er blevet behandlet af kommunens økonomiudvalg som et lukket punkt, og det har derfor ikke været muligt at få en kommentar til hvorfor, kommunen har afvist tilbuddet.

Du kan se mere om projektet i tv-indslaget øverst på siden.