Vil tilbage i politik

Efter otte års politisk fravær er den 30-årige iværksætter nu igen at finde på listen over kandidater til årets kommunalvalg.

Tanja Lauenborg var blot 18 år, da hun første gang fik plads i byrådet i Randers Kommune tilbage ved valget i 2009.

Hun blev ikke genvalgt ved valget i 2013, og nu er den 30-årige iværksætter igen at finde på listen over socialdemokratiske kandidater i Randers til kommunalvalget i november.

Det er officielt efter partiet godkendte hendes kandidatur på en ekstraordinær generalforsamling.

- Jeg var der fra jeg var 18 til 22 år, så jeg har været inde at snuse, og nu er tiden til at bidrage med noget igen, siger Tanja Lauenborg til TV2 Østjylland.

Den 30-årige byrådskandidat blev som 18-årig valgt til byrådet for Dansk Folkeparti, men skiftede midt i perioden til Socialdemokratiet.
Den 30-årige byrådskandidat blev som 18-årig valgt til byrådet for Dansk Folkeparti, men skiftede midt i perioden til Socialdemokratiet. Foto: Privatfoto

En atypisk kandidat

Tanja Lauenborg er uddannet social- og sundhedsassistent, har været formand for FOA Ungdom, og senest har hun startet sin egen virksomhed ved navn ’Klinik Noél’, der sælger infrarødstæpper.

- Jeg er en anden type kandidat end de andre, jeg er 30 år, har allerede byrådserfaring og er alenemor, samtidig med at jeg driver min egen klinik. Så jeg kender hverdagen med små børn, og det synes jeg mangler i byrådet, siger hun.

- Jeg har et ungt syn på tingene, og jeg savner, at der er en helt almindelig kvinde i byrådet med fødderne på jorden og ben i næsen. Det er jeg, jeg er ikke nørdet eller en stereotyp politiker.

At hun ved, hvordan det er at være alenemor til to små børn, er noget af det, hun vil tage med ind i arbejdet som politiker, hvis hun bliver valgt.

- Når byrådspolitikerne tager beslutninger på for eksempel daginstitutionsområdet, så ved jeg, hvilken effekt det har i virkeligheden. De erfaringer er vigtige, siger hun.

2017 var for tidligt

Udover børnefamilierne vil Tanja Lauenborg, der er bosat i Romalt, særligt have fokus på de ældste borgere, siger hun.

- Jeg er uddannet social- og sundhedsassistent, så jeg har en stor forkærlighed til hele ældreområdet, og det er også et af de områder, jeg vil tilbage og arbejde for, siger Tanja Lauenborg.

Ifølge den 30-årige iværksætter er grunden til, at hun først stiller op igen nu, at hendes to børn er blevet ældre siden valget i 2017.

- Jeg blev kærester med mine børns far og fik børn, og de var for små dengang, til at jeg også kunne være politiker, siger hun.

- Nu er de fire og fem år, så de er stadig små, og jeg er alene med dem. Og jeg har jo siddet i byrådet før, så jeg ved, hvor meget arbejde det kræver. Men heldigvis har jeg et godt netværk og en helt fantastisk familie, som er meget støttende, og som kan hjælpe med at få tiden til at hænge sammen, siger Tanja Lauenborg.

Kommunalvalget kommer til at foregå den 16. november i år.


Soundbox Soundboks Anlæg højtaler Musik Botanisk Have Støj

Regler for soundbokse skærpes: Nu skal der være ro alle dage klokken 20.00

krukken_randers.jpg

play Skaberen af Randers’ ikoniske kobberkrukke er død

Skærmbillede 2021-06-17 kl. 20.06.13

play Mindeværdig kamp: Danmark taber i Eriksen-hyldest

202485714_530418468305364_6297141153694246627_n

play VIDEO: Østjyske fodboldfans i rørende hyldest til Eriksen

20200325-134454-2-1920x1279we

Rejserestriktionerne lempes markant - danskerne kan tage på sommerferie i hele EU

jonas sloth fjernvarme laurbjerg

Familie spildte 60.000 kr. på den billigste løsning: Nu stiger priserne

Dagens mest læste