Vil indføre 11. og 12. klasse

Utraditionelt forslag om at udvide folkeskolen

Genrefoto.

Randers Kommune bør overveje at give de ældste folkeskoleelever mulighed for at fortsætte i 11. eller 12. klasse.

Sådan lyder et utraditionelt forslag fra Velfærdslistens Kasper Fuhr Christensen.

Ifølge den randrusianske politiker har en del af byens udsatte unge ikke mulighed for at tage en erhvervsuddannelse på teknisk skole umiddelbart efter folkeskolen.

Det skyldes, at erhvervsskolerne har skærpet kravene i forhold til de karakterer, de kommende elever har med sig fra folkeskolen i dansk og matematik.

- Jeg synes i hvert fald, at vi skal afsøge mulighederne for at tilbyde et 11. og et 12. skoleår. Det kan være en måde at hjælpe de unge videre, så de har mulighed for at tage en uddannelse på teknisk skole, siger Kasper Fuhr Christensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

For børn i specialklasser

Ifølge Kasper Fuhr Christensen skal tilbuddet henvende sig til elever, der fx går i specialklasse eller på anden måde har behov for ekstra undervisning for at være klar til at tage en uddannelse.

- Ellers forhindrer vi disse unge i at få en uddannelse. Under alle omstændigheder risikerer de at blive forsinkede, hvis de senere skal tage fagene enkeltvist, mener han.

Forslaget er allerede blevet diskuteret med kommunale medarbejdere, som arbejder med børn med særlige behov.

Tilbage i maj sidste år diskuterede politikerne i byrådet muligheden for at supplere folkeskolen med ekstra skoleår til visse elever. Dengang besluttede et flertal at sende forslaget videre til børn- og skoleudvalget, og at lovgivningen på området blev undersøgt.

Børn- og skoleudvalget tager stilling til forslaget på et møde på tirsdag.

Kasper Fuhr Christensen har ikke kendskab til, at andre danske kommuner tilbyder 11. og 12. skoleår.