VIDEO: Voldsomt skybrud og kæmpehagl i Østjylland

Et voldsomt regnvejr har ramt flere steder af Østjylland. I Randers skyllede vandet voldsomt ind over byen tirsdag eftermiddag.

00:44

VIDEO: Sådan så det voldsomme skybrud ud i Randers.

Randrusianerne fik sig noget af en oplevelse, da der tirsdag eftermiddag kom et regnskyl uden lige.

På få minutter skyllede et kraftigt regnskyl ind over byen, mens mange sad i bilen på vej hjem fra arbejde. 

Læs også Facere skal fjernes fra det centrale byrum

Flere borgere var hurtigt med telefonen og fik dokumenteret det voldsomme vejr, der også gav oversvømmelser på flere veje.

Skybrud og hagl 

Peter Jensen fra Randers var én af de borgere, der befandt sig i det voldsomme vejr uden for vinduet i hans hjem. Han var på vej ned til Føtex i Nordbyen, da den kraftige regn begyndte.

- Det var utroligt at opleve, der var også kraftig vind, som dramatiserede vejret meget mere, siger Peter Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

I Ørsted blev de ramt af store haglbyger. Haglene var større end en ti krone. Foto: Helle Johansen

Ifølge DMI’s definition er der tale om skybrud, når nedbørsintensiteten er på 15 millimeter eller derover på 30 minutter. 

- I Randers nåede de over 15 millimeter på en halv time. På ti minutter har vi registreret, at der faldt 11 millimeter regn, så det er ret hurtigt og intenst, siger vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Henning Gisselø.

Træ ramt af lyn

Det voldsomme vejr har også ramt andre steder i Østjylland. I Langå er et træ væltet ned over kørebanen. 

00:20

VIDEO: Her kan du se det træ på Væthvej i Langå, som et lyn slog ned i tirsdag eftermiddag. 

Luk video

Og der er mere regnvejr på vej til østjyderne den kommende tid. Allerede onsdag ventes et større regnvejr at ramme landsdelen ud på eftermiddagen. Det kan du se mere om i videoen herunder.

00:59

VIDEO: Her kan du se en vejrudsigt for de kommende dage i Østjylland.

Luk video

På Facebook har flere østjyder delt deres oplevelser med vejret i dag. Dem kan du læse herunder, hvor du også skal være mere end velkommen til at dele billeder og video af det vilde vejr, hvis du har optaget det.