VIDEO: Randers gør klar til trafikkaos og stort cykelløb

I Randers er man i fuld gang med at gøre klar til Post Nord Danmark Rundt. I den forbindelse er Randers Bro spærret fra klokken 14 og fire timer frem

00:38

Her kan du se, hvordan man i Randers gør klar til Danmarks Største Cykelløb.

Hegn flyttes, hjul spinnes og skilte sættes op for at gøre Randers klar til at danne ramme om Danmarks største cykelløb, Post Nord Danmark Rundt.

Lige om lidt bliver Randers Bro, der nerven for trafikken på tværs af byen, spærret i fire timer, og det forventes at medføre et stort trafikkaos. 

Læs også Randersbro lukkes i flere timer under cykelløb

Om det er en god idé at spærre broen, er der i den grad delte meninger om blandt randrusianerne. 

- Rigtig mange har reageret positivt og sagt "yes, det bliver en god dag. Vi vil ud og være en del af festen". Men så er der også nogle, der ser på det med lidt mere sort syn og siger, at det ikke er en god idé, og det forstyrrer for meget, siger eventchef Mette Bertelsen til TV2 ØSTJYLLAND. 

De skeptiske borgere kan dog ikke gøre så meget ved det, for ruten lægger fast, og cykelrytterne er på vej. 

00:48

Her kan du høre eventchef Mette Bertelsen fortælle, hvordan man har forsøgt at forberede byens borgere på afspærringerne.

Luk video

Udover broen er også Tørvebryggen spærret mellem Randersbro og Hvidemøllevej. Det har den været siden klokken ni fredag morgen, og afspærringen fortsætter indtil klokken 20 fredag aften.

De virksomheder, der bliver påvirket af afspærringerne, er for længst blevet advaret. Der er desuden opsat skilte både i byen og ved motorvejsafkørslerne, så bilisterne bliver mindet om, at de skal køre udenom de afspærrede områder. 

Læs også Randrusianere raser over cykelløb: Det bliver et mareridt

Rytterne skal tilbagelægge en 18 km lang enkeltstart i byen, som starter på Tørvebryggen ved Justesens Plæne og Gudenåen. Fra startområdet køres der syd om midtbyen. '

Randers Bro kan under den fire timer lange afspærring bruges af fodgængere og tilskuere til løbet. Busserne langs ruten bliver omlagt, og der bliver etableret særlige holdepladser for både busser og taxa.