Video: Lille landsby indvier stor skaterpark

Kører man skateboard eller løbehjul, er der masser af udfordringer på det nye anlæg i Øster Bjerregrav - og flere er på vej.

Efter flere års arbejde og en stor indsamling kunne indbyggerne i Øster Bjerregrav ved Randers i dag, lørdag, indvie deres nye, store skateranlæg i byens i forvejen imponerende aktivitetspark.

Parken er i forvejen kendt som Randers’ største legeplads og tiltrækker mange besøgende udefra, og nu har også skatere og de, der kører på løbehjul en grund til at lægge vejen forbi.

- Projektet har skabt én af Jyllands bedste og største skaterparker med 950 meter beton og en kæmpe halfpipe. Allerede inden åbningen er folk kørt langvejs fra for at besøge den. Vi får gæster fra alt mellem Haderslev og Hanstholm, og det er både børn og voksne, oplyser formand for Aktivitetsparken Bjarke Nordentoft.

Den nye skaterbane er opført med blandt andet donationer fra en række fonde.
Den nye skaterbane er opført med blandt andet donationer fra en række fonde.

Bjerregrav Big Bowl

Foreningen bag parken har knoklet til det sidste for at blive færdige til dagens indvielse, hvor flere politikere mødte op, og snoren blev klippet.

Der var sodavand, øl og pølser til de fremmødte, som også fik en opvisning af blandt andre danmarksmesteren i scoot, som løbehjul kaldes internationalt, samt en flok dygtige skateboardere.

Anlægget har ifølge Bjarke Nordentoft kostet 3,7 millioner kroner. Derudover har Randers Kommune skudt cirka en million kroner i de omkringliggende anlæg - blandt andet et stort arkitekttegnet niveauinddelt siddemøbel.

Ny skaterpark (1)

Projektet fik for alvor vind i sejlene, da foreningen bag i december 2021 modtog to millioner kroner fra Salling Fondene, Nordea Fondene og A.P. Møller Fonden.

Men foreningen bag Aktivitetsparken er slet ikke færdige.

- Vi har allerede inden indvielsen indsamlet over 1,3 millioner kroner til næste etape, hvor vi vil udvide med en stor skatebowl "Bjerregrav Big Bowl", som vil kunne udfordre selv professionelle skateboardere, oplyser Bjarke Nordentoft.

Skaterbane Øster Bjerregrav