VIDEO: Kæmpe kran sprænges

Klokken 17.00 blev resten af en kulkran sprængt på havnen i Randers.

Det gav et kæmpe brag i Randers, da armen på en kulkran blev sprængt af på Verdo's arealer ved Randers Havn for lidt over en uge siden. 

-  Lydstyrken, som braget havde, viste sig at være højere end ventet, fortalte presseansvarlig hos Verdo Nils Gottlieb Johansen til TV2 ØSTJYLLAND efter sprængningen. 

Og fredag klokken 17.00 skete det så igen, som man kan se i videoen ovenfor, da resten af kranen blev sprængt og væltet. 

Ville undgå, at folk blev overraskede denne gang 

Kulkranen har været ude af drift i flere år, og det er derfor, at den skal tages ned. 

Denne gang ønskede Verdo dog, at gøre opmærksom på sprængningen, så randrusianerne ikke skulle blive lige så forskrækkede som sidst. 

- Vi har fået en del henvendelser på baggrund af aktionen og vi ønsker ikke at nogle skal blive forskrækket af vores aktiviteter. Tværtimod, sagde Nils Gottlieb Johansen for få dage siden. 

Derfor var sprængningen på forhånd meldt ud. 

Lydsignalering i forbindelse med sprængningen på Randers Havn:

Kranen blev væltet og lagt ned på Verdo´s Kulplads. Forsyningsselskabet havde i den forbindelse opfordret folk til ikke at troppe op for at se sprængningen. 

Under sprængningen var det nordlige havnebassin afspærret.

I perioden før, under og efter sprængningen var Nordhavnen og pieren helt lukket, og der var vagter ved indgangene.

Verdo gjorde desuden opmærksom på, at der ville komme et lydtryk i forbindelse med sprængningen med en betydelig effekt, og at der ville blive etableret en faldpude på pladsen under kranen for at reducere støjen, når kranen væltede.

Sprængningen var anmeldt til myndighederne, og det er H.J. Hansen som er hovedentreprenør på opgaven.