VIDEO: Eksotisk beboer svømmer lystigt rundt i Doktorparken

Naturvejleder understreger, at det er en uskik, at private sætter kæledyr ud i naturen

00:26

En skildpadde svømmer for tiden lystigt rundt i en sø i Doktorparken i Randers.

Det spottede Irene Jensen fra Randers forleden og optog en video af den eksotiske beboer, som dog slet ikke har lov til at være i området, da skildpadder ikke naturligt forekommer i den danske natur.

Naturvejleder Helle-Marie Taastrand fra Naturcenter Randers tror, at der er tale om et dyr, der er blevet sat ud af private. 

Det er her i søen i Doktorparken, at skildpadden svømmer rundt

- Det er en uskik, at mennesker, der bliver trætte af deres kæledyr, overlader dem til sig selv i naturen. Jeg hører om det gang på gang, og det er synd for dyrene. Desuden er det en skam, for her i Danmark gør vi os meget umage med ikke at faunaforurene, som det hedder, når man udsætter dyr i naturen, som ikke hører hjemme, siger naturvejleder Helle-Marie Taastrand. 

Læs også VIDEO: Husker du da Randers fik sin egen spækhugger?

Frosten kan tage livet af padden

Skildpadden i Doktorparken ser ud til at nyde det sommerlige vejr, som er over os lige nu, men til vinter kan det være ude med skildpadden ifølge naturvejlederen. 

- Nu har vi haft et par meget milde vintre, så måske har skildpadden her faktisk overlevet en vinter. Men kommer der hård frost vil skildpadden dø en smertefuld død, siger Helle-Marie Taastrand.

Hos Randers Kommune oplyser man, at skildpadden ikke vil blive indfanget, men man har en opfordring.

-  Man skal være velkommen til at indfange skildpadden og overlevere den til Dyrenes Vagtcentral, siger kultur- og fritidschef Klaus Engstrup fra Randers Kommune.

Du kan komme i kontakt med Dyrenes Vagtcentral på telefonnummer 1812.

Se klip med skildpadden ved at klikke på billedet øverst i artiklen.