Vi går uden om bøgerne på bibliotekerne

De østjyske biblioteker har svært ved at få folk til at låne bøger

04:31

1 af 2

Der er blevet længere mellem biblioteksbesøgende for danskerne. Der blev i 2014 lånt 14 procent færre bøger end i 2009. Således besøger hver femte dansker aldrig et bibliotek.

Det kan der være mange grunde til. Men det skal nok tilskrives den teknologiske udvikling, i hvert fald hvis man spørger folk på gaden i Randers.

- Jeg tror, jeg finder det, jeg skal bruge på nettet, siger Pædagog Markus Bæk.

- Det er bare nemmere, det har man hele tiden ved hånden i stedet for lige at gå ned i byen og gå på biblioteket, siger Christina Mogensen.

- Jeg tror for det første, at der er sket det, at der er blevet nedlagt mange filialer, og det kan have en forklaring. Så er der måske en generel tendens til, at en del mennesker læser mindre. Det er jo blevet nemmere at komme til mange tekster. Du kan læse fra din mobil, fra computeren, og du behøves ikke bevæge dig ret langt for at have en tekst, siger bibliotekar på Randers Bibliotek Jørgen Ledet.

Kamp om at blive den klogeste klasse

Læseevent skal lokke besøgende til

Randers Bibliotek har i disse dage et event kørende, som skal gøre opmærksom på glæden ved at læse. Her har en række unge mennesker sagt ja til at læse i 24 timer i træk.

- Vi synes jo, at når man kommer forbi og ser på de unge mennesker, så ser man nogle gode repræsentanter her, som bare synes, det er sjovt at læse. Så måske kan man sige, hold da fast de hygger sig, det er også noget for mig, siger Jørgen Ledet.

Også blandt de fremmødte var der begejstring for arrangementet.

- Jeg synes, det er et rigtig godt arrangement, fordi vi er her jo ikke kun for at læse, vi møder også nogle nye, som vi ikke kender og får snakket om en masse bøger, som mange af os har læst, siger Camilla Istlev-Andresen.

Du kan se indslaget om Randers Bibliotek øverst i artiklen