- Vi går en mørk tid i møde

Skolestrukturen til sidste behandling i dag

01:34

1 af 2

Den har været længe undervejs, den omstridte skolestruktur i Randers. Men i dag, mandag, kommer det endelige svar. Efter godt et år med intensive forhandlinger, demonstrationer, læserbreve og interne kampe, stemmer byrådet i dag for eller imod skolestrukturen.

Som det ser ud nu, fastholdes hovedtrækkene af planerne fra august og november sidste år. Det betyder, at fem skoler står til at lukke. En plan, der langt fra falder i god jord.

- Vi går en mørk tid i møde, fortæller formand for skolebestyrelsen på en af de lukningstruede skoler, Gjerlev-Enslev Skole, Camilla Trampedach Schultz, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hun er en af mange, der i det forløbne år har kæmpet indædt for at råbe politikerne op. Ifølge hende kan den kommende plan få katastrofale konsekvenser for skolebørnene i Randers.

- Jeg frygter, at vi kommer til at stå med en dødssejler, som ingen vil tage ansvar for. Det er klart, at hvis du har et projekt, som ingen tager ejerskab for, så er det jo dømt til at mislykkes, fortæller hun.

Hun frygter i høj grad, at den nye struktur ikke når at blive færdig til tiden, fordi der skal ske mange ting på for kort tid.

Se: Rystet i min politiske grundvold

- Der er mange ting, der skal falde på plads, såsom klassestørrelser, klassesammensætning og indskoling, inden det nye skoleår starter om et halvt år, men ingen aner, hvad der skal ske. Jeg har svært ved at se, hvordan de kan nå at blive færdige med en konkret plan, siger Camilla Trampedach Schultz.

Skolebestyrelsesformanden mener også, at Randers Kommune har en forpligtelse overfor forældrene til de børn, der rammes af reformen.

- Som forældre har man altså krav på at vide, hvad der skal ske inden for relativt kort tid. Jeg har svært ved at, hvordan man som forældre skal tænke, at det her bliver godt, siger hun.

Byrådet stemmer om forslaget mandag eftermiddag. Mandag aften vil der være et fakkeloptog arrangeret af lærere og forældre, der vil vise deres modstand imod den nye struktur.

I videoen øverst på siden kan du se interviewet med Camilla Trampedach Schultz.

TV 2 | ØSTJYLLAND følger dagen igennem sagen - både her på hjemmesiden samt i vores nyhedsudsendelser på tv.