Veteran tiltalt for drab på forældre: Nu starter retssagen

Tirsdag morgen begynder retssagen mod den 43-årige krigsveteran fra Uggelhuse, der er sigtet for at have slået sine forældre ihjel i juni 2016

En mistænkelig forsvindingssag udviklede sig i løbet af få dage til en sag om dobbeltdrab tilbage i juli 2016. Ligene af Jørgen og Kirsten Kragh fra Låsby blev fundet bag i deres grå Golf, som sønnen til parret kørte rundt i. 

Sønnen fra Uggelhuse, der er tidligere udsendt soldat, er tiltalt for dobbeltdrabet og for usømmelig omgang med lig, da han ifølge anklagemyndigheden kørte rundt med sine forældres lig i flere dage. 

Læs også Søn anklages for øksedrab på forældre

Tirsdag morgen begynder den fem dage lange retssag mod Balkan-veteranen, der nægter sig skyldig. Retssagen finder sted ved Retten i Randers. Her vil både lægdommere og nævninge være tilstede. 

Ikke sig selv

Drabet på parret på henholdsvis 74 og 69 år fandt angiveligt sted i den eks-udsendtes hjem i Uggelhuse. Parret døde efter at have modtaget knytnæveslag og slag med en økse, kom det frem ved et grundlovsforhør ved Retten i Randers sidste år. 

Ved grundslovsforhøret dengang var tiltalte iført fængselstøj og klipklappere og fremstod både forvirret og paranoid. Han har siden da været varetægtsfængslet og er blevet mentalundersøgt. 

00:56

Her kan du høre interviewet med Lars Esbensen, der kender tiltalte og ligeledes er krigsveteran. Interviewet blev sendt den 13. juli 2016. 

Luk video

En af krigsveteranens bekendte Lars Esbensen, der også er tidligere Balkan-udsendt, var tilstede under grundlovsforhøret for et år siden og var tydeligt berørt af situationen. 

- Han ligner ikke sig selv. Han lød ikke som sig selv. Jeg fik en meget dårlig mavefornemmelse, da jeg så ham. Jeg blev ked af de ting, der er sket, sagde Lars Esbensen uden for byretten for et år siden.

Lokalsamfundet stod sammen

Dobbeltdrabet rørte mange i det lille lokalsamfund i Låsby dybt, og i byen stod man sammen efter ægteparrets skæbne kom frem i lyset. 

Det kom blandt andet til udtryk gennem et fakkeltog nær byens kirke den 13. juli 2016, samme dag som grundslovforhøret af sønnen fandt sted. 

00:47

Her kan du et indslag fra fakkeltoget, der blev sendt den 13. juli 2016. 

Luk video

Også til begravelsen af Jørgen og Kirsten Kragh mødte en stor del af lokalsamfundet op for at ære deres minde. 

Ved begravelsen var også veterangruppen Blood of Heroes Danmark tilstede for at vise deres støtte. 

Sagen i korte træk

Lørdag den 9. juli:
Den 43-årige krigsveteran og hans forældre Jørgen og Kirsten Kragh på henholdsvis 74 og 69 år efterlyses af Østjyllands Politi. Politiet efterlyser desuden ægteparrets koksgrå VW Golf. Den var sidst set den 9. Juli i Limfjordstunellen i sydgående retning.

Mandag 11. juli:
En borger ser den grå Golf i en plantage i Blåvand ved Esbjerg. Ved bilens side stod parrets søn angiveligt. Borgeren kunne ikke se, om der var flere i bilen.

Tirsdag den 12. juli:
Politiet anholder sønnen i Vonge i Sydøstjylland om eftermiddagen klokken 16.16. Begge forældre bliver fundet døde i den bil, sønnen bliver anholdt i. 

Onsdag den 13. juli:
Krigsveteranen bliver fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han nægter sig skyldig både i drab og usømmelig omgang med lig. Ifølge anklagemyndigheden har Lars Kragh dræbt sine forældre på et tidspunkt imellem den 7. og 9. juli.