Veteran tiltalt for drab på forældre: Nu starter retssagen

Tirsdag morgen begynder retssagen mod den 43-årige krigsveteran fra Uggelhuse, der er sigtet for at have slået sine forældre ihjel i juni 2016

En mistænkelig forsvindingssag udviklede sig i løbet af få dage til en sag om dobbeltdrab tilbage i juli 2016. Ligene af Jørgen og Kirsten Kragh fra Låsby blev fundet bag i deres grå Golf, som sønnen til parret kørte rundt i. 

Sønnen fra Uggelhuse, der er tidligere udsendt soldat, er tiltalt for dobbeltdrabet og for usømmelig omgang med lig, da han ifølge anklagemyndigheden kørte rundt med sine forældres lig i flere dage. 

Tirsdag morgen begynder den fem dage lange retssag mod Balkan-veteranen, der nægter sig skyldig. Retssagen finder sted ved Retten i Randers. Her vil både lægdommere og nævninge være tilstede. 

Ikke sig selv

Drabet på parret på henholdsvis 74 og 69 år fandt angiveligt sted i den eks-udsendtes hjem i Uggelhuse. Parret døde efter at have modtaget knytnæveslag og slag med en økse, kom det frem ved et grundlovsforhør ved Retten i Randers sidste år. 

Ved grundslovsforhøret dengang var tiltalte iført fængselstøj og klipklappere og fremstod både forvirret og paranoid. Han har siden da været varetægtsfængslet og er blevet mentalundersøgt. 

Her kan du høre interviewet med Lars Esbensen, der kender tiltalte og ligeledes er krigsveteran. Interviewet blev sendt den 13. juli 2016. 

En af krigsveteranens bekendte Lars Esbensen, der også er tidligere Balkan-udsendt, var tilstede under grundlovsforhøret for et år siden og var tydeligt berørt af situationen. 

- Han ligner ikke sig selv. Han lød ikke som sig selv. Jeg fik en meget dårlig mavefornemmelse, da jeg så ham. Jeg blev ked af de ting, der er sket, sagde Lars Esbensen uden for byretten for et år siden.

Lokalsamfundet stod sammen

Dobbeltdrabet rørte mange i det lille lokalsamfund i Låsby dybt, og i byen stod man sammen efter ægteparrets skæbne kom frem i lyset. 

Det kom blandt andet til udtryk gennem et fakkeltog nær byens kirke den 13. juli 2016, samme dag som grundslovforhøret af sønnen fandt sted. 

Her kan du et indslag fra fakkeltoget, der blev sendt den 13. juli 2016. 

Også til begravelsen af Jørgen og Kirsten Kragh mødte en stor del af lokalsamfundet op for at ære deres minde. 

Ved begravelsen var også veterangruppen Blood of Heroes Danmark tilstede for at vise deres støtte. 

Sagen i korte træk

12f65654-7240-4ef8-8000-1f0e5cd02ae7

Her er vores kort på hånden i den danske teststrategi

20200204-233208-L-1920x899we

Kunder raser: Har ikke fået penge retur for aflyst koncert

lystrup spejdergruppe

play Slut med online-møder: Nu glæder de sig til sammenhold og lugten af røg

Morten Østergaard

Exit overrasker ikke baglandet: - Krænkelsessager har sat et stort præg på Radikale Venstre

Pia Ebdrup ny

play Pias tænder smuldrer væk - har fået regninger for 150.000 kr.

Morten Østergaard

Morten Østergaard genopstiller ikke ved næste valg