Veteran slog forældre ihjel med økse: I dag falder dommen

En 43-årig østjysk krigsveteran står til sin strafudmåling i dag

Foto: Privatfoto / Bo Amstrup - Scanpix

En meget omtalt sag fra Uggelhuse nær Randers får sin mulige afslutning i dag, når en 43-årig mand modtager sin strafudmåling.

Den 43-årige østjyske veteran er allerede kendt skyldig i at have slået sine forældre Jørgen og Kirsten Kragh fra Låsby ihjel med en økse.

Manden mente selv, at han handlede i nødværge, men et enigt nævningeting ved Retten i Randers havde en anden opfattelse. 

Læs også Østjysk krigsveteran fundet skyldig i dobbeltdrab

I dag bliver der så udmålt en straf, og står det til anklageren bliver det ikke en almindelig fængselsstraf.

Anklager Birgitte Ernst har på forhånd sagt, at hun vil gå efter at få ham idømt en anbringelse på en særligt sikret institution for psykisk syge på ubestemt tid.

Den tiltalte, der er tidligere udsendt, har selv forklaret, at han var psykotisk og handlede i nødværge, da han gik til angreb på sine forældre. 

Læs også Anklager: Krigsveteran slog forsvarsløse forældre ihjel

Han frygtede, at forældrene ville lade ham tvangsindlægge, sådan som det var sket i 2014.

Men retten afviste argumentet fra den tiltalte om, at han handlede i nødværge, da han gik til angreb på forældrene:

- Der er ikke grund til at antage, at LK (tiltalte, red.) under episoden handlede i nødværge, eller at JK (tiltaltes far, red.) og KK (tiltaltes mor, red.) havde bragt ham i en sådan ophidset tilstand, at dette med rimelighed kunne begrunde, at han reagerede, som han gjorde, lød det i rettens begrundelse. 

Læs også Forsvarer: Veteran frygtede at blive slået ihjel af politiet

TV2 ØSTJYLLAND er til stede ved retten i Randers. Retsmødet begynder klokken 9.00, og du kan finde dommen på TV2 ØSTJYLLANDs hjemmeside og Facebookside umiddelbart efter, at den er faldet. 

Den 43-årige mand er også fundet skyldig i usømmelig behandling af lig. Han er dømt for at have pakket ligene ned i plastikposer og derefter kørt rundt med ligene i forældrenes bil.