Vestas verdens grønneste virksomhed

Vestas ryger helt tip tops over virksomheder, der både laver vedvarende energi, og som også bruger materialer, der kan genbruges.

Foto: Colourbox

Vestas er den mest miljørigtige virksomhed i verden.

Det skriver dagbladet Børsen, som henviser til en undersøgelse lavet af det britiske dagblad The Independent og organisationen Ethical Investment Research Services.

I undersøgelsen er der blandt andet kigget på om produkterne er lavet af materialer, der kan genbruges, og om selskabet bruger vedvarende energi.

80 procent af Vestas' materialer kan genbruges, og koncernen lever af at fremstille vedvarende energi.

Det tager en Vestas-mølle seks til otte måneder at fremstille den energi, som det koster at fremstille, transportere og til sidst nedtage den. Dermed er den C02-neutral efter godt et halvt år.

På seks til otte måneder kan en vindmølle fra Vestas fremstille den samme energi, det koster at fremstille, transportere og til sidst nedtage den. Derfor er den typisk CO2-neutral efter godt et halvt års levetid, skriver Børsen.

Efter Vestas følger den svenske papir- og emballagevirksomhed SCA med Hong Kong-jernbaneselskabet MTR, svenske Ericsson, australske Westpac Banking, britiske Kingfisher, hollandske Philips og British Telecom på de følgende pladser.