Verdens bedste frisører?

Frisørelever til Milano med landsholdet

Foto: Jakob Lerche

To østjyske frisørelever har mulighed for at blive kåret til intet ringere end verdens bedste inden for deres fag.

Mette Møller Hansen og Line Ravn fra erhvervsskolen Tradium i Randers er sammen med resten af det danske frisørlandshold taget til Milano i Italien. Her dyster 700 deltagere i weekenden om titlen som verdens bedste frisør.

I herre-kategorien skal Mette Møller Hansen vise sine evner inden for bombage, som hun med egne ord kalder "opsætning af Elvis-frisure". Derudover stiller hun op i "kreativ disciplin", som viser deltagernes tekniske kunnen inden for føntørring.

Line Ravn stiller op i kvindearbejde med bl.a. er trend cut, som er klipning af frisure.

Lærer at arbejde under pres

Ud over oplevelserne og samværet med de andre frisører lægger de to frisørelever stor vægt på det faglige, de får ud af at være med på landsholdet:

- Først og fremmest lærer man at arbejde på tid, da alle konkurrencer netop foregår på tid. Man lærer dermed også at arbejde under et stort pres. Det kan bruges, når vi skal til svendeprøven, som også foregår på tid. Ja, og så får man selvfølgelig også en masse træning, fx i renfrisering, siger Line Ravn i en pressemeddelelse fra erhvervsskolen Tradium.

Mette Møller Hansen arbejder til daglig som elev hos Frisør Thygesen i Grenaa. Line Ravn er i lære hos Askepot i Als ved Hadsund.