Venstre afviser alle beskyldninger om chikane: - Det er voldsomt

Venstre i Randers nægter ethvert kendskab til beskyldningerne fra Daniel Madié (K).

Tirsdag stod Daniel Madié fra det Konservative Folkeparti frem og fortalte, hvordan han i en periode fra 2014 til 2017 følte sig mandsopdækket og forfulgt af personer fra Venstre med skjulte kameraer ved politiske arrangementer og på valgnætter.

Onsdag lyder det så fra Knud Pedersen, som er formand for Venstre i Randers, at det er komplet udokumenterede påstande. 

- At udspionere og følge en person, det har vi aldrig nogensinde gjort. Vi har ikke set dokumentation for, at det er en politianmeldelse af Venstre eller, hvad den i øvrigt handler om, siger Knud Pedersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Han mener, at beskyldningerne fra Daniel Madié er voldsomme for partiet.

- Når vi ser de beskyldninger, der er fremsat imod os, er det voldsomt. Det er voldsomt, når vi taler om, at det er en hel organisation, der bliver udstillet på den måde. Der er ingen i vores organisation, der kan nikke genkendende til den historie, siger Knud Pedersen.

TV2 ØSTJYLLAND har bedt Daniel Madié vise konkret dokumentation for, at episoderne har fundet sted. Han har over for redaktionen kun kunne fremlægge en bekræftelse fra Østjyllands Politi af, at han den 15. november 2017 anmeldte "politisk chikane". 

Ingen kendskab

Knud Pedersen mener altså, at beskyldningerne fra Daniel Madié på ingen måde har noget på sig.

Kan det være jer, der har en dårlig hukommelse?

Nej.

Hvordan kan du være sikker på det?

Fordi sådan noget gør vi ikke.

Han fortæller, at en gruppe på 5-10 personer konstant var i nærheden af ham, filmede og fulgte ham i forbindelse med politiske og offentlige arrangementer i perioden.

Igen ingen kendskab. Der er ingen, der vil sige, at de har været i nærheden ham på den måde.

Ikke bare en enkelt af de fem til ti personer?

Vi har ikke nogen af de der fem til ti personer, som har sagt, at de har gjort noget som helst i den stil.

Hvordan kan du være helt sikker på, at der ikke er bare en enkelt? Venstre er trods alt et stort parti.

Det kan jeg jo heller ikke være 100% sikker på. Men vi har talt med alle dem, som har været involveret, og der er ikke nogen, der kan genkende historien, så jeg tror på dem. 

Komplet udokumenterede påstande. Sådan lyder reaktionen fra Venstre i Randers, efter den konservative politiker, Daniel Madié, tirsdag anklagede medlemmer af Venstre for at stå bag det, som han oplevede som chikane i forbindelse med valgkampen i 2017.