Venligboerne hjælper flygtninge

Venlige randrusianere hjælper byens flygtninge

På det sociale medie Facebook er der opstået en hel bevægelse af folk, der vil hjælpe nye flygtninge i Danmark. Gruppen kalder sig Venligboere, fordi den startede blandt vendelboere i Vendsyssel. Men nu har bevægelsen bredt sig, og i en række grupper i Østjylland er der mere end 1.000 medlemmer.

Elsebeth Vahl har taget initiativ til at starte Facebook-gruppen 'Venligboerne - Randers' for at hjælpe byens flygtninge, og på kort til er gruppen med hjælpsomme randrusianere vokset til 250 medlemmer.

- Vi kan simpelthen ikke få for mange. Hvis hele Danmark var med i gruppen, ville det være fantastisk, siger Elsebeth Vahl.

Tirsdag tog hun sammen med sine venner, en syrisk flygtningefamilie i Randers, til en sprogcafé i Sct. Clemens Kirke. Her kan flygtningene få hjælp til at lære dansk, men endnu vigtigere kan de møde danskerne personligt.

For syriske Ahmad Omar har det en stor betydning, at der er folk, som vil hjælpe ham med for eksempel at lære dansk.

Det er det, vi har brug for

- Det her er lige det, vi har brug for. Vi har brug for at møde mennesker og være i direkte kontakt, siger Ahmad Omar.

Venligboerne startede tidligere på året i Nordjylland, men har nu spredt sig til hele Danmark. I Østjylland er der grupper med venlige sjæle i Silkeborg, Skanderborg, Aarhus og Randers med samlet mere end 1.300 engagerede personer.

Venligboernes næste arrangement i Randers er den 15. juli, hvor de inviterer til sports- og legedag på Hobrovejens Skole i tidsrummet fra klokken 10.00 til 13.00.

Du kan se mere om Venligboerne i Randers i tv-indslaget øverst på siden.

Du kan se gruppen på Facebook her, hvor du også kan læse mere om det kommende arrangement.