Venligboere mangler mad til trængende: Tager ny metode i brug

Frivillige venligboere er at finde foran Rema 1000 i Jernbanegade på torsdag, hvor de vil forsøge at samle det sidste mad ind til trængende familier

30 trængende familier i Randers får på fredag uddelt mad af Venligboerne. Men lige nu kniber det med at få indsamlet madvarer nok til at dække alle familiernes behov. 

- Vi mangler stort set alt lige nu. Vi har rimelige mængder ris og pasta, men alt hvad der hedder tørkost og konserves har vi brug for mere af, siger Anni Holmann Andersen, ansvarlig for Venligboernes Food Bank.

quote Alt hvad der hedder tørkost og konserves har vi brug for mere af.

Anni Holmann Andersen, Venligboerne

Derfor sender Venligboerne på torsdag to af deres frivillige ud til Rema 1000 i Jernbanegade i centrum af Randers, hvor de vil stå i tidsrummet 14 til 16.

Her uddeler de flyers til kunder, der er på vej ind, som indeholder informationer om madindsamlingen. Håbet er, at det vil få kunderne til at smide en ekstra lille ting i indkøbskurven. 

- Jeg håber selvfølgelig, at vi modtager noget af det mad, vi står og mangler. Særligt de friske varer, som vi af gode grunde ikke kan modtage før lige inden udleveringsdagen, siger hun. 

Ny metode i brug

Det er første gang Venligboerne benytter sig af den metode til at skaffe mad til de 30 udvalgte familier, som modtager hjælpen. Det har også krævet tilladelse fra Rema 1000 at indsamle på deres grund. 

- Hvis det viser sig, at det virker rigtig godt, så håber vi på at kunne bruge metoden andre steder i fremtiden, siger Anni Holmann Andersen.

Udover at aflevere mad til de to frivillige uden for Rema 1000, kan man donere hos Anni privat. Det er også der udleveringen på nuværende tidspunkt finder sted.

Venligboerne håber dog på, at de på sigt får et mere permanent lokale, hvor både indsamlingen og udleveringen kan foregå. 

Blandede familier

De 30 familier indeholder over 100 mennesker, som Venligboerne hver måned hjælper med at få mad, selvom pengene er små. Hjælpen gives ikke til hvem som helst, men man skal dog ikke vise papirer for at komme i betragtning. 

quote Vi spørger ind til deres situation og økonomi og vurderer derudfra, om de har brug for vores hjælp.

Anni Holmann Andersen, Venligboerne

- Vi spørger ind til deres situation og økonomi og vurderer derudfra, om de har brug for vores hjælp, siger Anni Holmann Andersen. 

Familier kan eksempelvis være ramt af kontanthjælpsloftet, 225-timersreglen eller være på integrationsydelse, forklarer hun.