Velfærdslisten: Borgmesteren bør gå af

Velfærdslisten i Randers kritiserer borgmester Claus Omann Jensen (V) efter afgørelse i sag om mørklægning af dokumenter i forbindelse med skolelukninger i kommunen

 

Velfærdslisten i Randers mener, at Claus Omann Jensen bør gå af som borgmester i kølvandet på Social- og Indenrigsministeriets udtalelse i forbindelse med udlevering af dokumenter i sagen om en ny skolestruktur i Randers.

Mandag udtalte ministeriet, at det var forkert, da flere politikere i Randers Byråd fik afslag på at se materiale fra PowerPoints benyttet til et lukket møde i sagen.

Bør gå af
I Velfærdslisten mener man nu, at Randers-borgmester Claus Omann Jensen (V) bør gå af som borgmester. 

- Med det han (Claus Omann Jensen, red.) har gjort, er det svært at skabe et fornuftigt samarbejdsklima i byrådet, og efter min opfattelse bør han tage konsekvensen af det, siger Velfærdslistens Kasper Fuhr Christensen, der er medlem af byrådet, til tv2oj.dk.

Sagen drejer sig blandt andet om informationer i en PowerPoint-præsentation, som blev vist på et lukket møde.  Det materiale ville flere medlemmer af byrådet, mindretallet, som ikke var med til mødet, gerne se, men det fik de ikke lov til. I dag, mandag, har Social- og Indenrigsministeriet så udtalt i sagen, at det var forkert af Randers Kommune ikke at give de andre byrådsmedlemmer indsigt i materialet. 

Sagen blev rejst på opfordring af Velfærdslisten og Beboerlisten med Kasper Fuhr Christensen og Bjarne Overmark i spidsen, der mente, at det var i strid med reglerne, at de blev udelukket fra at få indsigt i dokumenterne. Og det havde de altså ret i. 

Ingen betydning for den nye skolestruktur
Udtalelsen fra ministeriet har ikke betydning for selve beslutningen om et nyt skoleforlig i Randers Kommune, oplyser Social- og Indenrigsministeriet.

Og derfor bør man nu giver børn og voksne på skolerne ro, mener borgmester Claus Omann Jensen, der ikke forstår kritikken fra Kasper Fuhr Christensen.

- Det vigtigste nu er at give skolerne fred og ro. Han (Kasper Fuhr Christensen, red.) prøver at kaste grus i maskineriet. Vi har ikke brug for den slags, og det er ærgerligt, at han bruger den retorik, siger Claus Omann Jensen til tv2oj.dk.

Borgmesteren finder afgørelsen principiel, og han tager derfor nu initiativ til, at sagen skal drøftes mellem Kommunernes Landsforening og Social- og Indenrigsministeriet.

Velfærdslisten vil derimod indkalde flere andre partier til møde, hvor borgmesterens fremtid vil være på dagsordenen.

- Her skal vi diskutere, hvad vi skal gøre med det her. Det er ikke acceptabalt, at han bryder loven forgodtbefindende. Hvis han ikke selv kan finde ud af at træde tilbage, kan der komme et mistillidsvotum til ham, siger Kasper Fuhr Christensen, der vil invitere Radikale Venstre, Konservative, SF og Beboerlisten til mødet.

domstol retten byretten Randers pædofilisag

Far spærres inde på ubestemt tid - begik overgreb på datter

skrald i Rådhusparken

play EM-frustrationer gik ud over midtbyen: Flød med skrald og glasskår

custom1

play Kommune til kamp mod cigaretskod: Unge laver askebægre med pointsystem

Jørgen Terp Vandrefalke

play Vandrefalke yngler på østjysk grund: Nu frygter Jørgen, at de bliver stjålet

IMG_8481-1200px

play Naturhistorisk Museum erkender: - Vi burde have reageret hurtigere

krukken_randers.jpg

play Skaberen af Randers’ ikoniske kobberkrukke er død

Dagens mest læste