Vaccinesucces skulle fejres med kagemand - men der var næsten ikke tid

Over 90 procent af østjyderne er nu vaccineret, og det skulle i dag fejres med kagemand, men der var næsten ikke tid til at spise den, for vaccinecentret i Randers har rygende travlt.

En kagemand er efterladt i et lokale i Randers Vaccinationscenter. 

Selvom der er taget flere stykker af den storsmilende browniekagemand, kan de chokoladeskrevne tal '90 %' stadig skimtes derpå.

Kagen er bagt, fordi 90 procent af østjyderne over 12 år nu er vaccineret. Og det var egentligt tanken, at lige netop det skulle fejres på de forskellige vaccinationscentre rundt om i Region Midtjylland. 

quote For 10 dage siden havde vi 300 vaccinationer om dagen. I går havde vi 1400.

Bent Windelborg Nielsen, ledende overlæge, Randers Vaccionationscenter

Men på vaccinationscenteret i Randers har de ansatte simpelthen så travlt med at vaccinere, at der ikke er tid til fejring.

Mandag blev 1400 personer vaccineret på Randers Vaccinationscenter, fortæller den ledende overlæge.
Mandag blev 1400 personer vaccineret på Randers Vaccinationscenter, fortæller den ledende overlæge.

Og ifølge Bent Windelborg Nielsen, der er ledende overlæge, er tilstrømningen til vaccinationscenteret i Randers kun gået støt op ad. 

- For 10 dage siden havde vi 300 vaccinationer om dagen. I går havde vi 1400, siger han til TV2 ØSTJYLLAND. 

Og det er især det tredje vaccinationsstik, der trækker folk til centeret. Men også en lille strøm af personer, der ønsker deres første stik, tropper op i centeret i Randers, fortæller overlægen.

quote Det er stadigvæk sådan, at vaccinerne ikke er den hellige gral alene. Specielt ikke nu, når vi har Delta-varianten.

Lars Østergaard, ledende overlæge, AUH

Også den ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital, Lars Østergaard, trækker på smilebåndet over det høje vaccinationstal.

- Det er et imponerende højt tal, og det gør selvfølgelig, at det er en helt anden udfordring at have corona iblandt os nu, end det var, før vi fik vaccinerne, siger han til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Der er ikke så mange, der bliver indlagt på hospitalerne, og der er ikke så mange, der får et alvorligt forløb, og ender på intensiv afdeling og risikerer at miste livet til sidst. 

Det er stadig vigtigt at holde ved de gode dyder i form af håndsprit og afstand, fortæller ledende overlæge på AUH.
Det er stadig vigtigt at holde ved de gode dyder i form af håndsprit og afstand, fortæller ledende overlæge på AUH.

Han understreger dog, at det ikke er tiden til at poppe champagnen derhjemme og fejre, at corona nu er ovre. 

- Det er stadigvæk sådan, at vaccinerne ikke er den hellige gral alene. Specielt ikke nu, når vi har Delta-varianten. Og derfor er det stadigvæk vigtigt, at vi bliver hjemme og får taget en test, hvis vi føler os syge, og at vi holder ved de gode dyder i form af håndsprit og afstand, siger Lars Østergaard.

Der skrues nu yderligere op for vaccinationskapaciteten i alle landets regioner, hvorved målet er at snart kunne vaccinere 300.000 danskere om ugen.  Det siger sundhedsminister Magnus Heunicke i en pressemeddelelse.

90 procent af østjyderne over 12 år er nu vaccineret mod Covid-19. Dermed er en vigtig milepæl nået. Og det var egentlig meningen, at det skulle fejres på samtlige vaccinesteder i Region Midtjylland med kaffe og kage i dag. Men det havde de tilsyneladende ikke tid til her på Vaccinationscenter Randers.